A-lohkon päätöskamppailussa Kroatia-Meksiko on huikeat panokset. Meksikolle riittää tasapeli varmaan paikkaan neljännesvälierissä. Kroatia puolestaan tarvitsee voiton ollakseen varma jatkopaikasta, mutta sen saattaa pelastaa Brasilian tappio Kamerunille. Tällöin tasapeli riittäisi Kroatiallekin, mutta tämä skenaario on niin epätodennäköinen, ettei sen varaan voi laskea mitään.

Kroatia on pullollaan tulivoimaa. Peräti viisi maalia kahdessa ottelussa viimeistelleen joukkueen riveistä löytyy Mario Mandzukicin, Ivica Olicin, Ivan Rakiticin ja Luka Modricin myötä osaamista, jolla murtaa Meksikon toistaiseksi ilman takaiskuja turnauksessa selvinnyt puolustus ja sen viimeinen lukko, loistava maalivahti Guillermo Ochoa. Kroatian on kuitenkin tärkeää säilyttää tasapaino eikä hyökätä liian innokkaasti, sillä Meksiko kykenee iskemään todella vaarallisesti vastaan.

Meksikon päävalmentaja Miguel Herrera aikoo luottaa samaan avauskokoonpanoon kuin kahdessa aiemmassakin alkulohkon kamppailussa. Ja miksi ei luottaisi, sillä joukkueen esitykset ovat olleet erinomaisia. Näin tähtihyökkääjä Javier Hernandez aloittaa yhä vaihtopenkin puolella Giovani Dos Santosin ja Oribe Peraltan ottaessa kahden kärkimiehen paikat.

Recifessä kello 23.00 Suomen aikaa alkavasta ottelusta voidaan odottaa todella tasaista ja jännittävää. Meksiko on lievä ennakkosuosikki, mutta mikä tahansa lopputulos on mahdollinen.