Viasat jääkiekko ja Viaplay näyttävät NHL-klassikko-otteluja kanavillaan päivittäin. Stanley Cup -finaalien lisäksi NHL-faneja on hemmoteltu erilaisilla suomalaispelaajien tähtihetkillä vuosien varrella. Perjantaina on vuorossa melkoinen harvinaisuus – tarjolla on 4. toukokuuta 1987 pelattu ottelu Philadelphian ja Montrealin välillä. Tämä oli kauden välieräsarjan ensimmäinen kohtaaminen ja se päättyi Philadelpian 4-3 voittoon.

Miksi tämä peli oli suomalaisittain historiallinen? Siksi, että ottelussa nähtiin kautta aikojen ensimmäisen suomalaispelaajan tekemä jatkoaikamaali – ja samalla tietysti voittomaali – NHL:n pudotuspeleissä. Maalin tekijänä oli Philadelphian monivuotinen luottopelaaja Ilkka Sinisalo.

Sinisalo oli onnistunut maalinteossa jo varsinaisella peliajalla, joten avausvoitossa HIFK:sta NHL-kaukaloihin lähteneen pelaajan rooli oli varsin iso.

Philadelphia voitti ottelusarjan lopulta voitoin 4-2 ja eteni Stanley Cupin finaaleihin. Niissä Edmonton Oilers oli kuitenkin vahvempi.