Maastohiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina Norjan Trondheimissa. Viikonlopun viimeisen kilpailupäivän ohjelmassa oli 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla.

Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Markus Vuorela, joka oli kilpailun kolmastoista. Naisten kilpailussa Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena viides.

Päivän sijoitus oli Vuorelalle uran paras normaalimatkoilla tähän mennessä.

– Ihan hyvä päivä itselläni. Olin etukäteen scoutannut, että Norjan Erik Valnes lähtee perään, ja ajattelin, että otan rauhallisen lähdön. Valnesin peesissä oli hyvä tulla, ja oli hyvä päivä, että pystyi tulla siinä. Jossain kohtaa oli jopa niin, että olisin pystynyt ehkä vähän vetämäänkin. Kuuntelin kuitenkin väliaikoja, ja ajattelin, että ehkä turvallisempi tulla peesissä, ettei ainakaan tipahda. Distanssilla uran paras sija tähän asti, joten pitää olla tyytyväinen, summasi Vuorela päivän kilpailuaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Iivo Niskanen oli kilpailun 14:s, Perttu Hyvärinen 24:s, Ristomatti Hakola 26:s, Arsi Ruuskanen 34:s ja Lauri Vuorinen 35:s.

Naisten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastannut Kerttu Niskanen oli tyytyväinen tämän päivän perinteisen hiihtoon.

– Oli hyvä kisa, ja oli mukava hiihtää, kun suksi toimi. Mielestäni löytyi jo vähän terävämpää tekemistä. Oli paljon erilaisempi fiilis kuin eilisellä perinteisen osuudella, joten olen tyytyväinen tämän päivän menoon. Toki erot oli isot ja voittaja oli ylivoimainen. Tästä hyvillä mielin jatketaan ja toivotaan, että suunta on tämä, että sijoitukset nousevat pikkuhiljaa ylemmäksi, kommentoi Niskanen.

Anne Kyllönen oli kilpailun 22:s, Eveliina Piippo 44:s ja Tiia Olkkonen 47:s. Jasmi Joensuu keskeytti kilpailun, ja Johanna Matintalo ei startannut päivän kilpailuun.

Viaplay esittää kaikki maastohiihdon maailmancupin kilpailut suorina lähetyksinä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote