Lentopalloilun suurturnaus Power Cup oli tarkoitus järjestää tänä kesänä Salossa, mutta koronavirusepidemia siirsi sen monen muun tapahtuman tavoin viruksettomampaan tulevaisuuteen.

Turnaukseen odotettiin yli 900 joukkuetta, mikä olisi tarkoittanut yli 8000 pelaajaa. Järjestelyvastuussa oli Lentopalloliiton lisäksi Salon Viesti.

-– On harmittavaa, että turnaus siirtyy nyt eteenpäin, mutta vallitsevissa olosuhteissa tämä on järkevä päätös. Toivotaan, että nyt tämän kevään ja kesän aikana epidemia saadaan kuriin ja päästään myös liikunnan ja urheilun kannalta normaaliin olotilaan, Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna kommentoi tiedotteessa.

Nyt Power Cup järjestetään ensi vuonna 10.–13. kesäkuuta. Samoin myös seuraava turnaus siirtyy vuodella eteenpäin, joten Kauhavalla pelataan kesän 2021 sijaan vasta kesällä 2022.

Lentopalloliiton hallitus päätti, että osallistujien pelipassien osalta maksut palautetaan täysimääräisesti. Sen sijaan joukkuemaksuja ei palauteta, mutta ne käyvät myös ensi vuoden turnaukseen.

Passipalautuksiakaan ei makseta välittömästi Lentopalloliiton kehnon taloustilanteen vuoksi, vaan erissä syyskuun loppuun mennessä.

– Päätös Power Cupin siirtämisestä vuodelle 2021 tehtiin raskain mielin. Jokavuotinen turnaus on ollut aina lentopallokesän ehdoton huipennus. Luonnollisesti tämä harmittaa paljon niin kaikkien järjestävien tahojen kuin myös koko lajin kannalta, sillä turnauksen valmisteluihin on jo käytetty valtavasti aikaa ja energiaa, Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi toteaa tiedotteessa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote