Korisliigaa kuudella pisteellä johtava Kataja Basket katsastaa tällä viikolla 28-vuotiasta Tony Easleyta. Hän on pelannut pääsarjatasolla Euroopassa Puolassa, Italiassa ja Israelissa.

Katajan nettisivujen mukaan Easley oli viime vuonna Turkin kakkosliigan Sinpas Denzli Basketissa, mutta hänen sopimuksensa purettiin loukkaantumisen vuoksi. Easley pelasi Turkissa viisi ottelua vähemmän maitrittelevilla teholukemilla 4,2 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,0 syöttöä / peli. Moisilla tehoilla ei Korisliigassa pärjää, joten mies on melkoinen arvoitus.

Nyt amerikkalainen on joka tapauksessa kuntoutunut vammoistaan ja valmis palaamaan kentille. Hän pelannee jo keskiviikon kotiottelussa Seagullsia vastaan.

– Katsotaan, onko mies kunnossa ja tehdään lopullisia päätöksiä sitten sen jälkeen, toiminnanjohtaja Ville Tuominen sanoo.

Päävalmentaja Jukka Toijala uskoo uuden kaverin olevan kova pelimies.

– Kyseessä on urheilullinen sentteri, joka liikkuu kentällä todella hyvin ja viimeistelee kovalla prosentilla. Hänellä on kokemusta Euroopan korkeimmista liigoista, joissa hän on todistanut taitonsa viimeisen viiden kauden aikana, Toijala sanoo.