Helsinki Seagullsin riveissä pelaa tälläkin kaudella Suomi-koriksen ehdottomiin tähtiin kuuluvat Shawn Huff, Tuukka Kotti ja kotimaisen Korisliigan otteluennätyksen haltija Timo Heinonen.

Puhtaalla pelillä Korisliigaa johtavan Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoi Suplan SporttiRuutu-podcastille kokeneen kaartin merkityksestä joukkueelle. Hän nostaa esiin rinnastuksen Suomen mittakaavassa Huffin ja Michael Jordanin johtajuuksista.

– Kun Jordan-dokumentti tuli ulos, puhuimme, että sinähän voisit olla meidän Jordan ja vaatia näiltä nuoremmilta kavereilta enemmän ja edelleen hyvällä tavalla. Shawn osaa tehdä sen aika hienosti. Tuukka Kotin vaikutusta ei voi väheksyä. Hän on enemmän esimerkillään johtaja kuin äänellään johtaja, mutta silloin kun Tuukka puhuu, niin kannattaa kyllä kuunnella. Samoin ”Timi” on hiljaisempi, vaikka on kokenein liigapelaaja. Hänen esimerkkinä ja omat näyttönsä otteluista ovat niin korkeaa luokkaa, että siinä nuorempien kannattaa katsoa, miten kroppaa huolletaan, että se pysyy näissäkin ikävuosissa kunnossa päivästä toiseen näissäkin ikävuosissa ja silti tulosta tulee erittäin korkealla tasolla. Heidän merkityksensä meidän joukkueellemme on todella iso, Laakso sanoo.

Huffin julkisuuskuva on varsin hyväntuulinen, mutta Laakso kertoo, että joukkueen sisällä ja kilpaillessa esiin nousee kivenkova taistelija ja johtaja.

– Näen myös sitä, että tietynlaista ”kuspäisyyttä” tarvitaan joka tasolla. Ei se tarkoita sitä, että pitää olla ilkeä. Se ei tarkoita pelkästään sitä. Se on myös sitä, että ihmiset välittävät siitä lajista ja siitä seurasta, jolle he pelaavat ja niille tavoitteille, jotka on yhdessä asetettu. Sitä kautta vaatiminen tulee luonnostaan. Kyllä Shawn Huff on varmasti armollisempi kuin herra Jordan, mutta kyllä hänessäkin löytyy se puoli, että hän osaa sanoa napakasti ja vaatien nuoremmille pelaajille.

Seagulls kohtaa keskiviikkona Korisliigassa Lahti Basketballin. Ottelu nähdään kaikkien Korisliiga-otteluiden tapaan Ruudussa.

Laakson koko haastattelu löytyy Suplasta.