Alkavan Liiga-kauden mielenkiintoisimpiin pelaajiin kuuluu Kärppien nuori hyökkääjä Rasmus Kupari. Los Angeles Kings varasi sentterin tänä kesänä numerolla 20. Valmentajalegenda Ismo Lehkonen uskoo, että Kupari voi olla yksi Suomen seuraavista huippuhyökkäjistä.

– Mä tykkään hänestä. Hän on minun suurennuslasin alla Liigassa. Se luisteluvoima on todella hyvä ja hän pelaa ihan hyvin katse ylhäällä.

– Ainoa kysymysmerkki on se, miten hän pystyy murtautumaan eturiviin, vai tuleeko hänestä niin sanottu kahden suunnan pelaaja. Sitäkään ei vielä tiedä. Mahtaako hän tietää sitä itsekään. Hänellä on silti työkalut pelata vauhdikasta taitojääkiekkoa molempiin suuntiin, Lehkonen arvioi Arvokisat -sivuston haastattelussa.

Kärppien rosteri on yksi sarjan parhaista, mutta Kupari ottanee tällä kaudella isoa roolia.

– Odotan, että tällaiset nuoret lupaukset ottaisivat joukkuetta välillä jopa reppuselkään. Ja yhtään välipeliä ei saisi tulla, sillä sinne minne he ovat menossa, siellä niitä ei saa tulla, Lehkonen sanoo viitaten mahdolliseen NHL-uraan.

Lehkosen mukaan nuoret pelaajat pystyvät kehittymään yhden kesän aikana yllättävän paljon, mikäli harjoitteluun on sitouduttu täysillä.

– Mä olen vanhan liiton koutsi. Kesä on sitä aikaa, joka pitäisi pyhittää treeenaamiselle 24/7. Silloin ei ole pelit rasitteena. Silloin pystyy rakenteellisesti luomaan kaikki pohjat kuntoon. Pystyt satsaamaan heikkouksiin ja luomaan yhden hyvän vahvuuden.

– Se on nukkumista, syömistä ja treenaamista. Mitään muita häiriötekijöitä ei saisi olla. Jotkut puhuu kalastamisesta sun muusta, mutta mä sanon, että päästäksesi maailman huipulle sun pitää käyttää koko aika täysillä hyödyksi. Kesässä nuori pelaaja pystyy tekemään paljon, kun on käyttänyt sen ajan laadukkaasti ja palautunut hyvin. Siinä pitää olla myös tosi hyvä valmennusjärjestelmä takana, jotta et riko itseäsi ja tee vain hallaa, Lehkonen kertoo.