Jos Verstappen oli aikoinaan suomalaisen formulafanien ja suomalaismedian hampaissa 1990-luvun alussa. Hänen suurin ”rikoksensa” oli siinä, että hän korvasi loukkaantumisen jälkiseurauksena huilanneen Jyrki Järvilehdon Benettonilla parissa kisassa ja myöhemminkin oli Järvilehdon tiellä.

Suomalaismielipiteen mukaan hän oli hidas, vaarallinen, huono kuljettaja ja kaikkea siltä väliltä. Eivätkä ne tulokset mitenkään kaksisiakaan olleet, mutta eivät olleet kyllä Järvilehdollakaan.

Kuitenkin tämän kaiken seurauksena Verstappen ansaitsi suomalaispiireissä lempinimen ”Perstappi”. Kuvaava nimi tai ei, ainakin sitä käytettiin, kun manattiin – kenties sinivalkoisten lasien läpi – Perstapin huonoutta ja TzeiTzein hyvyyttä.

”Perstappi” on nyt kokenut uudelleen syntymisen. Span tapahtumien jälkeen on täysin selvää, kuka on suomalaisfanien (ja varmasti monien muidenkin) inhokki numero 1. Ihmiset odottavat vesi kielellä, että Max-poika saisi opetuksen ja turpa menisi tukkoon. Aika näyttää, käykö niin.

Mutta yksi hyvä puoli suomalaisnäkökulmasta inhoamisessa on: tuskin monessa muussa kielessä nimi kääntyy yhtä kätevästi yhtä kuvaavaksi lempinimeksi kuin Suomessa: Perstappi toisessa polvessa, tietäähän sen, kun geenit ovat isä-Perstapilta tulleet.