© Kuva: Getty Images

Kommentti: Patrik Laineesta on tulossa Suomen Zlatan

Muutama vuosi sitten otsikon sisältö olisi voitu tulkita tarkoittavan täysin Patrik Laineen päänsisäisiä henkisiä asioita.

Hän oli kiukutteleva ja leijuva junioritähti, joka ei peitellyt lainkaan sitä, että hän tiesi olevansa hyvä. Kärsimätönkin poika oli.

Vuonna 2016 otsikolla tarkoitetaan kuitenkin sitä, että media ei voi tällä hetkellä kerta kaikkiaan saada Patrik Laineesta tarpeekseen.

Mitään, mitä Laine tekee, ei jätetä Suomessa uutisoimatta. Mitään, mitä ei jonain yönä Winnipeg Jetsin pelatessa tapahdu Laineen tekemänä, ei jätetä uutisoimatta.

Tämä ilmiö tapahtui jo vuosia sitten Ruotsissa Zlatan Ibrahimovicin kohdalla.

Jos Laineen joukkue Jets tekee jotain, on se nykyään Suomessa uutinen. Winnipeg Jetsille vain on käynyt suomalaisessa mediassa se, että joukkue on ”menettänyt” nimensä. Jets on ollut koko kauden ”Patrik Laineen seura”, samoin kuin kaikki Jets-pelaajat ovat olleet ”Laineen joukkuekavereita”.

Näin siksi, että Laineen nimi saataisiin otsikkoon. Tämä tehtiin toki tämänkin tekstin kohdalla.

Viimeisimmät esimerkit tästä ovat kaikki uutiset Laineen saaman kovan taklauksen ja aivotärähdyksen osalta.

Medioiden lisääntyminen, uutiskilpailun käynti verkossa ja pohjoisamerikkalaisten medioiden ahkera lainaaminen on johtanut siihen, että Laineesta todellakin uutisoidaan kaikki. Ja miksei uutisoitaisi, onhan hän tällä hetkellä yksi koko Suomen kuumimmista urheilijoista ja parhaista jääkiekkoilijoista.

Eivätkä kaikki vertailut Zlataniin ole automaattisesti negatiivisia. Zlatan on yksi sukupolvensa parhaista ja menestyneimmistä jalkapalloilijoista, johon vertaamisesta moni urheilija olisi hyvilläänkin.