Monet Liigan kesän hankinnoista ovat osoittaneet, että kotoisen pääsarjamme vetovoima ei ole erityisen kova tällä hetkellä.

Tietysti esimerkiksi Tomas Zaborsky on kova kaappaus Tapparalta, Ilari Filppula TPS:ltä ja Jarkko Immonen JYPiltä.

Pelicans laittoi kuitenkin tänään perjantaina vielä paremmaksi, kun se tiedotti hankkineensa kroatialaishyökkääjä Borna Rendulicin Pohjois-Amerikasta Vancouver Canucksin organisaatiosta.

Kiekkofanit ottivat uutisen hyökkääjän tulosta vastaan varsin positiivisissa tunnelmissa. Harva lähti silti valtavaan hehkutukseen.

Siihen on kuitenkin aihetta. Rendulic oli keväällä 2013-2014 suorastaan dominoivan hyvä pelaaja HPK:n riveissä Liigassa.

NHL-unelma on luultavasti murskana, mutta yksi kausi Liigassa tuo miehelle loistavan mahdollisuuden.

Rendulicia motivoi varmasti jatkossa taalajäiden sijaan ruplakentät. Nappikausi Pelicansissa toisi jättitarjouksen idästä.

Kaikki asiat puhuvat Rendulicin läpimurron puolesta, jos ei anna viime kauden AHL-pisteiden liikaa hämätä.

Motivoitunut pelaaja parhaassa iässä pystyy takomaan hirmuista jälkeä heikentyneessä Liigassa. Isokokoisen Rendulicin kohdalla on vain muutama kysymysmerkki: löytyykö Pelicansista pelintekijä, joka tarjoilee 25-vuotiaalle laiturille riittävästi maalipaikkoja? Entä löytyykö Rendulicilta riittävä kliinisyys noissa paikoissa?

Mikäli vastaus noihin molempiin kysymyksiin on kyllä – mikä on todennäköistä – taistelee Rendulic pistepörssin voitosta.

Onneksi olkoon, Pelicans. Käsissänne on kultakimpale.