KOMMENTTI: Leijonien päävalmentajaksi on vain yksi ehdokas – ”Edes Jääkiekkoliitto ei voi ryssiä tätä”

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Suomalaisia jääkiekkofaneja puhuttaa varmasti seuraavien kuukausien aikana, kuka on Leijonien päävalmentaja, kun Lauri Marjamäki jättää Suomen maajoukkueen ensi kevään jälkeen.

Todellisuudessa valinta on varsin helppo: Karri Kivi. Ilvestä valmentavan 47-vuotiaan ex-puolustajan CV on täydellinen. Siitä puuttuu ainoastaan kokemus A-maajoukkueen apuvalmentajana.

Kaikki muu Kiven ansiolistalla onkin vakuuttavaa: hänellä on Liigan mestaruus ja nuorten MM-kulta päävalmentajana.

Nykyisistä suomalaisista huippuvalmentajista samaa voi sanoa vain yksi mies: Jukka Jalonen. Hän on mielenkiintoinen nimi, mutta Jokereiden luotsi tuskin haluaa takaisin epäkiitolliseen tehtävään – ainakaan juuri nyt.

Jalosta – kuten jokaista suomalaista kiekkovalmentajaa – kiinnostaa varmasti viedä Leijonat historialliseen olympiakultaan. Kun seuraavan Leijona-luotsin pesti alkaa, on seuraaviin olympialaisiin kuitenkin aikaa lähes neljä vuotta.

Marjamäen tavoin myös Jalonen saa rahakkaampia tarjouksia eurooppalaisilta seurajoukkueilta. Katsotaan kahden vuoden päästä uudestaan.

Varmasti motivoitunut Kivi on tehnyt erittäin kovaa jälkeä muita joukkueita heikommalla pelaajamateriaalilla. Siitä nähtiin viimeisin esimerkki viime keväänä, kun Ilves oli yllättää Tapparan Liigan puolivälierissä.

Marjamäki onnistui niittämään menestystä Liigassa vain erittäin kovalla pelaajamateriaalilla. Kivellä on näytöt pärjäämisestä myös suhteessa muihin joukkueisiin heikommilla pelaajilla.

Kivi on myös luonteva mediaesiintyjä, jonka itseluottamus on noussut valtavasti viime vuosina. Googlen kuvahaku tosin paljastaa nopeasti, että miehen kasvot ovat varsin ”meemialttiit”. Se tuskin painaa paljon Jääkiekkoliiton valinnassa.

Tapparan päävalmentajapestin jättänyt Jussi Tapola on mielenkiintoinen nimi pohdinnoissa. Kirvesrinnat kahteen perättäiseen Liiga-mestaruuteen johdattanut luotsi on seurannut pitkäaikaista pomoaan Jukka Rautakorpea Jääkiekkoliiton saunaseuroihin. Tapola nimittäin aloittaa Leijonien apuvamentajana tänä syksynä. Tapolan kansainvälinen kokemus ei kuitenkaan riitä.

Kivi on helppo valinta. Tätä ei Jääkiekkoliitto voi ryssiä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!