© Kuva: Getty Images

KOMMENTTI: Kuinka rakastuin Lionel Messiin minuutissa – ja kuinka aloin taas vihata Lionel Messiä

En koskaan pitänyt Zinedine Zidanesta pelaajana. Se alkoi siitä, kun Zidane pilasi kahdella MM-finaalissa tekemällään maalilla Brasilian mahdollisuudet MM-kultaan vuonna 1998.

Arvostin ranskalaisen taitoja, mutta pidin häntä silti ylihypetettynä. Kuusi vuotta katsoin Zidanen otteita hammasta purren. MM-kultaa seurasi EM-kulta. Sitten tuli Ranskan floppaaminen vuoden 2002 MM-kisoissa Zidanen ollessa puolikuntoinen.

Kesällä 2004 kaikki muuttui. Zidane vei kahdella viime hetken maalillaan Ranskan voittoon Englannista EM-kisoissa. Iho kananlihalle, ehkä muutama kyynel. Se sai minut viimein hyväksymään totuuden: Zinedine Zidane on aikansa suurin jalkapalloilija.

En koskaan pitänyt Lionel Messistä. Se alkoi siitä, kun häntä alettiin pitää Diego Maradonaa parempana pelaajana.

Arvostin argentiinalaisen taitoja, mutta pidin häntä silti ylihypetettynä. Vuosia katsoin Messin otteita hammasta purren. Tuuletin aina, kun Cristiano Ronaldo teki maalin.

Tiistaina uskoin Argentiinan tippuvan MM-kisoista. Uskoin Messin unelman olevan ohi. Messi ei koskaan voittaisi MM-kultaa. Messi ei koskaan nousisi Maradonan tasolle. Ihan sama, mitä asiantuntijat sanovat. Argumentteja, numeroita, ihan sama. Väittely olisi vihdoin ohi.

Keskiviikkona kaikki muuttui. Näin minuutin koosteen Argentiinan ratkaisevasta MM-karsintaottelusta. Messi teki kolme maalia Ecuadorin verkkoon ja vei Argentiinan MM-kisoihin. Iho kananlihalle, ehkä muutama kyynel. Se sai minut viimein hyväksymään totuuden: Lionel Messi on aikansa suurin jalkapalloilija.

Luin yhden Twitter-viestin satunnaiselta käyttäjältä. En ole varma, oliko hän Englannista. Taisi olla Puolasta. Ehkä Skotlannista. Siinä luki, ettei edes Diego Maradona kantanut koskaan Argentiina samalla tavalla kuin Messi keskiviikkona.

Aloin taas vihata Messiä.

Toivon ensi kesän MM-kisoilta vain yhtä asiaa: Toivon, että Lionel Messi vie Argentiinan MM-kultaan. Se saisi meidät kaikki viimein hyväksymään totuuden: Lionel Messi on kautta aikojen paras jalkapalloilija.

Tämä vihaaminen alkaa väsyttää.