Etelä-amerikkalaisten joukkueiden vahvat otteet saivat jatkoa lauantain ensimmäisessä ottelussa. Kolumbia voitti C-lohkon avausottelussa Kreikan maalein 3-0 (1-0). Kolumbian maalit viimeistelivät Pablo Armero, Teofilo Gutierrez ja James Rodriguez.

Avausmaali syntyi jo viidennellä minuutilla. Armero laukoi pallon rysään kreikkalaispuolustuksen jalan kautta.

2-0-maali syntyi kulmapotkun jälkeen. Gutierrez – tai Teo, kuten miehen paidassa lukee – jatkoi maalin edestä pallon verkkoon hyvän etutolpalta tulleen jatkon jälkeen.

63. minuutilla Kreikan Theofanis Gekasilla oli mahdollisuus kaventaa, mutta pusku muutamasta metristä pamahti Kolumbian maalin ylärimaan.

Lisäajan kolmannella minuutilla James osui vielä kerran viimeistellen loppulukemat 3-0 Kolumbialle.

Kaikki eteläamerikkalaisjoukkueet (Brasilia, Chile ja Kolumbia + Meksiko) ovat tähän mennessä pystyneet voittamaan omat ottelunsa. Lohkon toisessa pelissä Norsunluurannikko kohtaa Japanin Suomen aikaa klo 04.00 alkavassa ottelussa.