Norja pelasi maaliskuun lopun MM-karsintojen avauskierroksilla kolme ottelua, voitti niistä kaksi ja teki yhteensä neljä maalia. Tässä ei sinällään ole suurta uutista, mutta kun yhtään maaleista ei merkitty supertähti Erling Haalandille, alkaa uutiselle olla jo pohjaa.

Kyseessä on nimittäin kärkimiehelle myös henkilökohtainen ennätys. Verdens Gangin mukaan Haaland ei ole koskaan urallaan pelannut kolmea perättäistä ottelua avauskokoonpanossa tekemättä yhtään maalia – ja tämä koskee kaikkia virallisia otteluita siitä saakka, kun Haaland 16-vuotiaana siirtyi Moldeen tammikuussa 2016.

Haalandin esitykset maajoukkuepaidassa ovat saaneet myös runsaasti kritiikkiä Norjassa etenkin viikonloppuna Turkille kärsityn 0-3-tappion jälkeen. Myös Norjan luotsi Ståle Solbakken on toki asian pannut merkille, mutta asettui vahvasti Haalandin tueksi.

– Gibraltaria vastaan hän olisi voinut tehdä kolme maalia. Hän pääsi hyvin paikkoihin ja oli vain epäonnekas. Turkkia vastaan hän teki maalin, mutta tilanne oli paitsio. Nytkin [Montenegroa vastaan] hänellä oli muutama paikka, Solbakken sanoi VG:lle tiistaina Montengerosta haetun 1-0-voiton jälkeen.

– Tällaista tämä vain on. Tämä asia huolettaa minua kaikkein vähiten tällä hetkellä.