Talvitauolle vetäytyneessä Bundesliigassa on syksyn aikana nähty peräti seitsemän päävalmentajan vaihdosta. Yksi paikkansa pitäneistä on monista huhuista huolimatta Bayer 04 Leverkusenin Roger Schmidt.

Leverkusenin tulokset Bundesliigassa eivät täysin vastaa odotuksia, mutta monessa liemessä keitetty urheilujohtaja Rudi Völler ei hötkyile. Völler arvostelee kaikkinaan rajusti trendiä vaihtaa valmentajaa heti pienten vastoinkäymisten myötä.

– Nyt sarjassa on moni valmentaja saanut lähteä, vallalla on hysteria. Miksi meidän pitäisi lähteä siihen mukaan, Völler heitti BILDille.

– Tuntuu siltä että Bundesliigaan on tarttunut virus, joka kulkee seurasta toiseen. Olen ollut pitkään mukana ja minusta tuntuu että tämä touhu on muuttunut paljon hektisemmäksi ja hysteerisemmäksi kuin se oli vielä viisi tai kymmenen vuotta sitten.

Völlerin mukaan medialla ja ennen kaikkea sosiaalisella medialla on ollut selkeä vaikutus muutokseen.

– Muutamia vuosia sitten näin ei ollut. En kritisoi sitä, totean vain asian.

Schmidtin asemasta Leverkusenin peräsimessä Völler antoi myös painavan mielipiteensä.

– Paine kasvoi viime viikkoina, sen huomasivat varmasti kaikki. Me luotamme kuitenkin jatkuvuuteen – Roger Schmidtin kanssa. Olemme hänen johdollaan päätyneet kolmanneksi ja neljänneksi. Toki olemme nykyjoukkueella jääneet odotuksista ja se myös Rogerin pitää myöntää, Völler sanoi painottaen samalla hyvää menestystä Mestarien liigassa.