Kenian olympiakomitean puheenjohtaja Kipchoge Keino sanoo, että Kenia voi jäädä pois Rion olympialaista, jos Etelä-Amerikassa riehuva Zika-virus saavuttaa epidemiset mitat.

Hyttysten levittämä tauti aiheuttaa sikiövaurioita. Brasilian viranomaiset ovat kertoneet, että ainoastaan raskaana olevilla naisilla voi olla riski kisojen aikana, ei kenelläkään muulla. Samalla on kuitenkin uutisoitu, että tartunnan jälkeen ei passaisi tulla raskaaksi ainakaan kolmeen kuukauteen, jos haluaa välttää riskit. Viime viikolla kansainvälinen terveysjärjestö WHO julisti viruksen maailmanlaajuiseksi terveysuhaksi.

– Me emme tule riskeeraamaan urheilijoidemme terveyttä, jos viruksen leviäminen menee epidemian tasolle. Jos niin on, emme lähde Rioon, Keino sanoi BBC:n mukaan.

Heti perään Kenian olympiakomitea kiiruhti kommentoimaan, että Keinon sanoja on todennäköisesti siteerattu väärin tai ainakin asiayhteydestä irrotettuna.
Kenian olympiajoukkueen johtaja Stephen Soi puolestaan kertoi, että on turha vetää vielä tässä vaiheessa liian isoja johtopäätöksiä ja sanoi Brasilian viranomaisten olevan tilanteen tasalla.