Perinteikäs valioliigaseura Everton on pahoissa vaikeuksissa. Se on kerännyt viidestä viime ottelustaan liigassa vain kolme pistettä häviten niistä peräti neljä. Viimeisin nöyryytys tuli 0-5 -vierastappiossa Tottenhamia vastaan.

Frank Lampard ei ole managerina pystynyt kääntämään joukkueen kurssia, ja Everton on tällä hetkellä vain pisteen verran putoamisviivan yläpuolella. Viaplayn jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong otti tuoreessa Week of Football -podcastin jaksossa rankasti kantaa jopa siihen, että Everton voisi pudota Championshipiin.

– Voi. Juttelimme tästä muutama viikko sitten, että Leeds olisi menossa alas, kun manageri ei suostu vaihtamaan metodeita, joita he tekevät kentällä, kun tietyt pelaajat ovat pois. Taktisesti köyhää sinänsä. Frankilla on erilainen ongelma. Rahaa on käytetty todella paljon, puoli miljardia. Se luo tietyllä tavalla painetta.

– Tuntuu siltä, että siinä joukkueessa ei ole johtajaa. Kuka on Roy Keanen tyyppinen johtaja? Kun menee huonosti, ei ole ketään, joka nostaa joukkuetta pelin aikana. Se on suurin ongelma, joka heillä on, ”Keke” sivaltaa.

Evertonin seuraavat vastustajat ovat Wolverhampton ja Newcastle. Kumpikaan ei ole tällä tavoin esiintyvälle Evertonille helppo vastus.

– Uskon niin. Se, mitä Newcastle tekee nyt, on se, että se taistelee. Se on aivan eri joukkue kuin vuoden alussa. Valmentaja ja seurajohto ovat saaneet taistelijoita. Olin todella kriittinen, kun he ostivat Chris Woodin 25 miljoonalla punnalla. Hän ei ole tehnyt maalin maalia, mutta tappelee ylhäällä ja tekee tilaa muille. Hän ei ole pelannut vielä yhtään ”hyvää peliä”, mutta hän tekee niin paljon töitä ja pelin vaikeaksi vastustajalle. Hän tekee työtä joukkueen ja muun joukkueen puolesta.

– Uusi manageri on tehnyt selväksi, että tämä on sitä, mitä meidän pitää tehdä. He antavat 110 prosenttia, mikä pikkuisen eri asia, mitä Evertonin pelaajat tekevät, Armstrong sanoo.

Valioliiga jatkuu torstaina ja on seurattavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla.

Lähde: Week of Football -podcast