Joensuun Kataja Basket teki melkoisen tempun voittamalla FIBA Europe Cupin lohkovaiheen avausottelunsa legendaarisen Aris Thessalonikin vieraana koriluvuin 70–79 (42–42). Voitto oli samalla historian ensimmäinen suomalaisjoukkueelle Kreikassa.

Vielä avausneljänneksellä kymmenkertainen Kreikan mestari Aris oli mennä menojaan, mutta sitkeä Kataja nousi vielä ennen puoliaikaa rinnalle. Pahimmillaan Kataja oli Nick Gallis -areenalla 15 pisteen takamatkalla.

Toisella puoliajalla Kataja otti ohjat käsiinsä. Joensuulaiset tuntuivat olevan jatkuvasti kotijoukkuetta askeleen edellä.

– Ensimmäisen erän shokkihoidon jälkeen herättiin pelaamaan ja sen jälkeen puolustus toi meille voiton, Katajan ja Suomen maajoukkueen takamies Ilari Seppälä iloitsi Koripalloliitolle.

Katajan tehomies oli Vincent Simpson, joka heitti 13 pistettä ja antoi seitsemän syöttöä.

Katajan lohkovaiheen ottelut jatkuvat tiistaina Bulgarian Sofiassa Levski Lukoilin vieraana.