Colorado Avalanchen Mikko Rantasella ja Artturi Lehkosella on mahdollisuus kasvattaa Stanley Cupin voittaneiden suomalaispelaajien määrää varhain torstaiaamuna alkavassa finaalisarjassa, jossa vastaan asettuu Tampa Bay Lightning.

Viimeisin Stanley Cupin voittanut suomalaispelaaja on Olli Määttä, joka voitti kaksi mestaruutta Pittsburgh Penguinsissa vuosina 2016 ja -17. Tämän jälkeen pelatuissa neljässä finaalisarjassa ei ole saatu uutta suomalaismestaria.

Jos ilman suomalaispelaajia pelaava Tampa voittaa, kasvaa tauko suomalaispelaajien voittamissa Stanley Cup -mestaruuksissa jopa historiallisen suureksi. Sen jälkeen, kun Jari Kurri voitti ensimmäisenä suomalaispelaajana Stanley Cupin, ei ilman suomalaispelaajia ole koskaan juhlittu mestaruutta viittä kertaa peräkkäin.

Pisimmät neljän mestaruuden putket ilman suomalaismestaria on nähty vuosina 1995-98 ja 2002-06. Jälkimmäinen putki on ajallisesti noin pitkä siitä syystä, että siihen ajanjaksoon osuu yksi peruutettu kausi.

Kolmen mestaruuden putki ilman suomalaispelaajia on Kurrin ensimmäisen tittelin jälkeen nähty niinikään kahdesti, kausina 1991-93 ja 2012-14.

Stanley Cupin finaalit nähdään Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sport -kanavilla. Suorat lähetykset selostavat Antti Mäkinen ja Ville Nieminen.