Kärkijoukkueissa suomalaistykit – tuleeko Huuhkajille jackpot?

© Kuva: Getty Images

Englannin Championshipissa ei joulutaukoja tunneta. Sarja on jatkunut kiivasta pelitahtia ja niin se jatkuu myös alkavana vuonna – tosin viikonlopun kierroksen jälkeen tulee pieni hengähdystauko FA Cupin mukana. Alkaneeseen vuoteen lähdetään suomalaisittain erittäin mielenkiintoisista asetelmista, sillä kummankin tällä hetkellä suoran nousijan paikalla olevan joukkueen hyökkäyksessä on Huuhkajapelaaja.

Sarjakärjessä on Norwich. Teemu Pukki on jälleen ollut kullan arvoinen pelaaja Kanarialinnuille. Mikäli Pukin maalivire jatkuu vähänkään samanlaisena kuin tähän asti, Norwichilla on erinomainen mahdollisuus palata Valioliigaan keväällä. Paljon riippuu tietysti myös siitä, pystyykö – tai haluaako – seura pitää kaikki parhaat pelaajansa joukkueessa vai kaupataanko pelaajia eteenpäin? Jo nyt on kuitenkin käytännössä varmaa, että Teemu Pukki tulee pelaamaan Norwichin riveissä koko kauden.

Sarjakakkosena on Brentford. Vaikka viime peleissä hyökkääjälahjakkuus Marcus Forss onkin saanut vähemmän minuutteja, hän osoitti syksyllä olevansa vähintään oikealla sarjatasolla. Forss teki mukavasti maaleja etenkin, kun otetaan huomioon hänen minuuttinsa. Brentford palkitsi lupauksen pitkällä jatkosopimuksella – joka tapauksessa on todennäköistä, että Forss tullaan näkemään lähivuosina Valioliigatasolla. Brentfordin määrätietoinen työ tulee vielä jossain vaiheessa antamaan sen suuren palkinnon, sarjanousun. Kovin kaukana tämä ei ollut jo viime kaudella.

Onkin mielenkiintoista spekuloida tilanteella, jossa molemmat suomalaishyökkääjät nousisivat ensi kaudeksi Valioliigaan. Syyskauden perusteella tämä skenaario ei ole mitenkään mahdoton. Olisi Huuhkajillekin melkoinen jackpot, jos kesän EM-kisoissa nähtäisiin peräti kaksi Valioliigahyökkääjää Suomen paidassa.

Championshipin suomalaispelaajista Aapo Halme on ollut viime peleistä pois loukkaantumisen vuoksi. Vaikean alkusyksyn jälkeen Barnsleyn puolustaja murtautui avaukseen, mutta sitten tuli vaivoja. QPR:n Nicholas Hämäläinen ei pelannut alkukaudesta lainkaan, mutta tehtyään jatkosopimuksen lontoolaisten kanssa Hämäläinen on ollut vakiomies avauksessa. Barnsley on yksi kauden positiivisista yllättäjistä ja näyttääkin siltä, että viime vuoden ihmepelastuminen putoamiselta on enää vain kaukainen muisto. QPR sen sijaan näyttää taistelevan sarjapaikastaan tällä kaudella.

Viikonloppuna suomalaispelaajista on todennäköisesti tositoimissa vain Teemu Pukki. Brentfordin ja Bristol Cityn ottelu on siirretty, samoin Lutonin ja QPR:n välinen kamppailu. Norwich kohtaa kotonaan 17.00 alkavassa ottelussa Barnsleyn – Aapo Halmeen ei valitettavasti odoteta olevan pelikunnossa vielä tässä ottelussa.

V sport kanavat sekä Elisa viihde Viaplay seuraavat Englannin Championshipia kierros kierrokselta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.