Karalahti kertoo blogissaan: Näin NHL-ura päättyi

Jere Karalahden NHL-ura päättyi jo yli 10 vuotta sitten, ja tuoreessa blogissaan hän kertoo juurta jaksain, kuinka päihdeongelmat lopulta toivat lupaavan taalajääuran päätökseen.

Karalahti pelasi ensimmäiset NHL-pelinsä kaudella 1999-2000 voitettuaan sitä edeltävänä keväänä SM- ja MM-hopeoita.

– Eka kausi Losissa ja yhen vuoden diili. Lähtö treenileirille viivästy, kun ei ne meinannu päästää mua sisään maahan vanhan rikosrekisterin takia. Mun asianajajat teki duunii, et sain sen työviisumin. Pääsin lähtee vasta pari kuukautta myöhäs. Muut veti harjotusleirin ja sarja oli ehtiny jo alkaa.
Raivasin kuitenki tän jälkeen paikkani miehistöön loppukaudeks. Sain loistavasti menneen kauden jälkeen kolmen vuoden jatkodiilin Losiin. Pari ekaa kautta menikin Losissa, mut Tapulin poika ja Hollywood oli vähän huono yhtälö näin jälkikäteen ajateltuna, Karalahti kirjoittaa.

Kingsistä Karalahti myytiin Nashvilleen, jossa helvetti pääsi irti. Kesä 2002 oli hurjaa aikaa.

– Se oli torstaipäivä, kun mä lensin Nahsvilleen. Coachit ja muut oli mua vastassa ja vei mut hotelliin. Mul oli päällä sillon varmaan joku ”katkenneen kesäloman” –katkeruus… Mun sisällä asuva peto pääs irti…
Sit oli jo maanantai, kun mä heräsin mun sviitin lattialta kaikki vaatteet päällä. Olin vetäny kaiken mahollisen to-ma, ja kattelin siit lattialta coachii sekä hotellin henkilökuntaa silmii. Ne kerto, et ne on mun puolella ja kohta tulee NHL:n lääkärit ottaa testit. Mä pistin röökiks ja jäin odottelee. Sit jäin taas kii testeissä, ja mulle langetettiin kuuden kuukauden pelikielto liigan toimesta.

Karalahtea ei kuitenkaan saatu tuossa vaiheessa vielä aisoihin, vaan menohalut veivät miestä.

– Mies oli takas laitoksessa. Siel mä sit kattelin peiliin ja tein oman päätöksen. Mun paluu olis vaatinu liian monen kuukauden päihdeohjelman, ja koko ura siel ois vaatinu liikaa. Näin jälkikäteen kelattuna noi vaatimukset oli mun parhaaks, mut sillon ne vaan oli liikaa. Ai miks? Niin eiks kaikki muutokset lähe susta ittestäs, häh?

Koko rankka kirjoitus löytyy osoitteesta www.jerekaralahti.com


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!