”Kannattaa mennä mukavuusalueen ulkopuolelle” – kokenut Huuhkajamaalivahti neuvoo nuoria

© Kuva: Getty Images

Suomalaisittain melko poikkeuksellisen uran luonut Huuhkajien maalivahti Anssi Jaakkola siirtyi jo nuorella iällä Italiaan ja tie on vienyt sieltä Tshekin, Skotlannin ja Etelä-Afrikan kautta Englannin liigakentille.

Maaliskuussa 34 vuotta täyttävä Jaakkola haluaa antaa nuorille suomalaisille jalkapalloilijoille elintärkeän vinkin.

– Kannattaa olla aina valmis menemään mukavuusalueen ulkopuolelle. Pitää uskaltaa heittäytyä ja lähteä kohti maata, joka voi aluksi pelottaa. Ne ovat lopulta kokemuksia, jotka opettavat ja vahvistavat, Jaakkola sanoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

– Liian moni haluaa turvallisesti mennä Ruotsiin tai Hollantiin, mutta on myös paljon hyviä maita Euroopan ulkopuolella, 15 vuotta sitten maailmalle lähtenyt kemiläinen neuvoo.

Matka on ollut pitkä niin vuosissa kuin kilometreissä. Suomeen palaaminen ei kuitenkaan ole vielä tuntunut ajankohtaiselta – eikä välttämättä ole sitä jatkossakaan.

– Olen nauttinut näistä vuosista. Vaimoni on skotlantilainen ja lasten kotikieli on englanti. En usko, että tullaan koskaan palaamaan Suomeen pysyvästi. Vaikea kuitenkin sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Bristol Roversissa Englannin Ykkösliigassa leipänsä nyt ansaitseva Jaakkola toteaa.

– Olemme puhuneet, että olisi hienoa pelata jossain eksoottisessa maassa, kuten Etelä-Afrikka oli. Olisi vielä kiva nähdä yksi uusi maa ja valuutta. Ne ovat kuitenkin sellaisia rikkauksia, joita voi sitten vanhana muistella.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.