Kanada silotteli tietään kohti MM-kisojen puolivälieriä kaatamalla perjantaina Italian varmasti lukemin 6-1 (1-0, 4-0, 1-1).

Kanadalla kesti reilu 13 minuuttia saada kuparinen rikki. Joel Wardin osuma jäi avauserän ainoaksi, mutta toisessa Kanada meni menojaan. Avauserän lopussa Italian Joachim Ramoser kuittasi 5+20 minuutin rangaistuksen ja tämän jäähyn aikana Kanada teki 2-0. Jo ennen erän puoltaväliä numerot olivat 4-0 ja toiselle erätauolle lähdettäessä peli oli käytännössä selvä: lukemat 5-0.

Italia sai hiukan lohtua David Borrellin kavennuksesta, mutta kolmaskin erä kulki kanadalaisten hallinnassa. Lopussa Brayden Schenn vielä kaunisteli lukemia 6-1:een.

Voitto vei Kanadan jo hyvin lähelle varmaa puolivälieräpaikkaa. Italian mahdollisuudet alkavat sen sijaan olla enää teoreettiset.