Brasilian MM-kisojen A-lohkon nollakerholaiset Kamerun ja Kroatia kohtaavat torstaina 1.00 Suomen aikaa Manauksessa. Koska A-lohkon kaksi muuta joukkuetta Brasilia ja Meksiko ovat neljässä pisteessä, ottelun henki on selvä: pisteitä on pakko saada, jos mielii päästä alkulohkosta jatkoon.

Kamerun hävisi avausottelussaan Meksikolle 0-1 varsin nihkeän esityksen jälkeen, ja sille lisämurheita aiheuttaa kapteenin ja ykköstähden Samuel Eto’on oikea polvi. Joukkueen valmentaja Volker Finke myönsi maanantaina Fifan verkkosivuilla hyökkääjän kunnon olevan kysymysmerkki Kroatiaa vastaan, mutta halusi keskittyä spekuloinnin sijaan joukkueen pelillistä esityksen parantamiseen.

– Meksiko-pelissä oli positiivisiakin asioita, mutta emme pystyneet sellaisiin vastahyökkäyksiin ja pallonhallintaan kuin olisimme halunneet. Meidän pitää sijoittua kentällä paremmin, Finke sanoi.

Kroatia puolestaan avasi kisansa 1-3 tappiolla isäntämaa Brasilialle kyseenalaisten tuomariratkaisujen siivittämänä. Brasilia sai ottelussa rangaistuspotkun hyvin heppoisen kontaktin seurauksena, ja lisäksi Kroatialta hylättiin maali 1-2 tilanteessa. Kroatian pääsee otteluun parhaalla miehistöllään, kun jalkaansa avausottelussa satuttanut Luka Modrickin palasi parin päivän huilin jälkeen harjoituksiin maanantaina.