Champions Hockey Leaguen runkosarjan kolmas ja neljäs kierros pelataan tulevana viikonloppuna.

Suomalaisseuroista Tappara ja Lukko ovat kaukaloissa jo torstaina.

Tappara kohtaa kotonaan saksalaisen Adler Mannheimin, ja Lukko matkaa Sveitsiin Rapperswil-Jona Lakersin vieraaksi.

Tappara aloitti CHL-runkosarjan jatkoaikavoitolla Aalborg Piratesista ja 6-0 -voitolla Belfast Giantsista.

– Kausi on alussa ja kaikista näkee, että he etsivät identiteettiään. Olin innoissani pelin nopeudesta

Aalborgia ja Belfastia vastaan. Vauhti oli kovaa ja intensiivistä. Näin eroja ensimmäisen ja toisen pelin välillä. Olimme luottavaisempia toisessa pelissä, kiekkokontrolli oli luottavaisempaa. Pystyimme hallitsemaan kiekolla pelin nopeutta. Näin parannuksia ensimmäisestä pelistä toiseen, mutta se on odotettavaa kauden alussa, sanoo Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg CHL:n tiedotteessa.

Vastus todennäköisesti kovenee nyt nähdystä, kun vastaan luistelee Adler Mannheim. Mannheim on

voittanut kauden molemmat CHL-ottelunsa.

– Vastustaja on kova. CHL:ssä pelataan mestareita vastaan. Joukkueessa on hyvä rakenne ja kokoonpano. He ovat aloittaneet turnauksen hyvin. Odotamme fyysistä peliä ja pienet marginaalit ratkaisevat, kumpi voittaa ja kumpi ei. Valmistaudumme hyvin. Saamme hyvät scouting-raportit ja katsomme menneet pelit, että mitä pitää tehdä paremmin. Mutta olemme kotona ja se on bonusta. Haluamme tehdä kotiareenasta vahvan paikan meille, ja pelaajat ovat innoissaan pelistä, Grönborg sanoo.

Tappara-Adler Mannheim pelataan Tampereen Nokia Arenalla torstaina kello 18.30.

Lukko vielä puhtaalla pelillä

Rauman Lukko on yksi viidestä joukkueesta, joka ei ole kokenut pistemenetyksiä kahden kierroksen jälkeen. Se pelaa perjantaina sveitsiläistä Rapperswil-Jonaa vastaan.

– Lähdemme hyvässä iskussa. Tietenkin voitot ohjaavat toimintaa niin, että onko fiilis positiivinen vai negatiivinen, mutta olemme pyrkineet katsomaan myös tuloksen taakse. Olemme kamppailleet maalinteon tehokkuuden kanssa, mutta teimme viime pelissä kuusi maalia. Se oli positiivista. Saimme useamman onnistumisen ylivoimalla, joten olemme hyvällä fiiliksellä. Tiedämme myös sen, että haaste nousee valtavasti. Siellä on laadukas joukkue vastassa, ennakoi Lukon kapteeni Julius Mattila.

Mattila on valmiina kuumaan vastaanottoon.

– Siellä on todella hieno fiilis. Pelasimme kaksi vuotta sitten Lukon kanssa Fribourgissa, ja koko hallin toinen pääty oli seisaaltaan ja hakkasi rumpuja. He, jotka matkustavat ensimmäistä kertaa Sveitsiin pelaamaan, yllättyvät, kuinka hieno se tunnelma on, hän sanoo.

Mattila pelaa toista CHL-kauttaan Lukon riveissä.

– Olen nauttinut todella paljon. Ehdimme pelata kauden alla kolme kappaletta harjoituspelejä, niin minulle se riittää näissä Suomen tutuissa nurkissa. Koen niin, että tulee uusia ärsykkeitä ja erilaisia pelitapoja, ja pitää sopeutua ja hitsautua uusiin kokemuksiin. Näen sen vain ja ainoastaan positiivisena asiana. Toki näkee myös kansainvälisiä huippupelaajia. Myös henkilökohtaisella tasolla pitää sopeutua eri pelityyleihin, ja se on kyllä erinomainen asia, hän sanoo.

Rapperswil-Lukko pelataan torstaina kello 20.45 St. Galler Kantonalbank Arenassa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat

suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote