Suomalaishyökkääjä Sakari Tukiainen on solminut kaksivuotisen sopimuksen jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan Rovaniemen Palloseuran kanssa, kertoo Lapin Kansa.

25-vuotias Tukiainen siirtyy RoPSiin Viron pääsarjajoukkue FC Florasta, jossa hän pelasi kaksi edellistä kautta. Tukiainen teki 56 liigaottelussa 24 maalia Floran ja lainasopimuksella JK Viljandi Tulevikin paidassa.

– Tukiainen on himoharjoittelija, joka halusi tulla meille. Hän on isokokoinen hyökkääjä, jollaisen tarvitsemme. Viime kauden joukkueemme oli kokonaisuudessaan liian pienikokoinen. Hän on myös juoksuvoimainen ja sopii hyvin prässipeliimme, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoi LK:lle.

Tukiainen odottaa innolla tammikuuta ja liittymistä RoPSin harjoitusvahvuuteen.

– On todella hienoa palata Suomeen ja päästä pelaamaan Veikkausliigaan. Agenttini vinkkasi minulle RoPSista, ja Juha Malisen kanssa keskusteltuani pidin RoPSia erinomaisena vaihtoehtona.

– RoPSin hyökkäyspeli on perustunut pitkään isokokoiseen keskushyökkääjään, Tukiainen sanoi viitaten RoPSin pitkäaikaiseen kärkeen Aleksandr Kokkoon, joka siirtyi kesken päättyneen kauden Australian A-liigaan.

Tukiainen nousi täydestä tuntemattomuudesta parrasvaloihin 2014, kun hän iski Kakkosessa Atlantiksessa 27 ottelussa peräti 40 maalia. Lukema on sarjatason kaikkien aikojen ennätys. Saman vuoden lopulla hän siirtyi Viroon.

– Olimme jo tuolloin hänestä kiinnostuneita, kuten monet muutkin liigaseurat. Hän kuitenkin lähti Viroon, joka oli varmasti hyvä päätös. Hän on ollut hyvässä valmennuksessa ja pelannut paljon, Malinen selitti.