JYPin kapteeni Jani Tuppurainen on urallaan juhlinut kahdesti Liigan mestaruutta. Tuppurainen myöntää, että mestaruuksien muistelu lämmittää edelleenkin mieltä, vaikka edellisestä on ehtinyt kulua jo lähes vuosikymmenen ajan.

Tuppurainen nosteli Kanada-maljaa JYPin kanssa kausina 2008-09 sekä 2011-12. Mestaruuksien muisteleminen tuo hänelle edelleen lämpimiä muistoja.

– Aina kun mestaruuksia miettii, niin tulee hymy huulille. Runkosarja on tosi pitkä, ja kun miettii mitä mestaruus on vaatinut, niin niitä asioita pitää arvostaa. Kausi on pitkä ja niihin mahtuu kommelluksia ja vaikeuksia. Ne ovat ne isot jutut mitkä ovat mielessä eikä vain playoffsit, vaan se kokonaisuus, Tuppurainen muistelee Liigan sivuilla.

Kanada-malja täyttää tällä viikolla 70 vuotta. Maljan saamasta kohtelusta on vuosien varrella tihkunut sekä tarinoita että huhuja.

– Kyllähän siinä tapahtuu, kun isketään 25-30 jääkiekkoilijan viisaat päät yhteen. Joskus asiat voivat lähteä huonoonkin suuntaan, mutta ilolla ja riemulla me silloin juhlimme. Välillä saattoi sattua joku lipsahdus, kun kaikki halusivat sitä kannatella. Annoimmekin ihmisille sen kokemuksen ja Kanada-malja saattoi saada jonkun kolhun, mutta kyllä me mielestäni sitä hyvin kunnioittavasti kohtelimme, Tuppurainen heittää.

Tuppurainen ei kuitenkaan lähde yksilöimään mestaruusjuhlien tarinoita.

– Ne tarinat jääköön mestaruusjoukkueiden arkistoihin.