Juhamatti Aaltonen ennustaa Kärppien huippuketjulle hienoa kevättä – ”Hyvä iskukyky verrattuna muidenkin joukkueiden ykkösketjuihin”

© Kuva: Juha Tamminen

Juhamatti Aaltonen tuli Liigaan marraskuun lopulla ja on ehtinyt pelata Kärpissä tällä kaudella kolmessa pelissä. Tehot ovat siihen nähden hurjat, 2+4.

Aaltonen muodostaa kevätkaudella todennäköisesti yhden Liigan kovimmista ketjuista Cody Kunykin ja Mika Pyörälän kanssa.

– Meillä on hyvä mixi. Olemme kaikki erilaisia pelaajia ja täydennämme toisiamme aika hyvin. Kyllä siinä minunkin mielestäni on hyvä iskukyky verrattuna muidenkin joukkueiden ykkösketjuihin. Mitä enemmän saamme pelejä, alamme vielä paremmin tunnistaa toisiamme ja tiedämme, missä liikumme. Siinä on hyvä potentiaali, Aaltonen sanoo Liigan sivuilla siteeratussa ja hieman ennen joulua julkistetussa Liiga-podcastin haastattelussa.

Aaltonen on edustanut Kärppiä monella eri aikakaudella. Näin ollen hän on itsekin ollut aina Kärpissä ollessaan erilainen pelaaja kuin edellisellä kerrallaan.

– Pelihän on paljon muuttunut, kun olen pelannut ensimmäisiä pelejä. Silloinhan joutuu itse muuttumaan siinä mukana. Joka koutsilla on vähän omat systeeminsä. Vahvuudet ja pelitaidot pysyvät ja ovat ne, mitkä ovat, mutta välillä omaa peliä pitää vähän muokata. Hyvin sanottu, noinhan se on mennyt: meikästäkin on ollut monta eri versiota, Aaltonen sanoo.

Tämän hetken kiekossa hän haluaisi nähdä hieman enemmän taitoa ja pelurihenkeä.

– Se on ollut se minun juttuni, ja sillä on menty aina. Old school -peluri on ollut minun juttuni. Sitä pitäisi olla hyvinkin paljon enemmän. Välillä olen miettinyt, että kun peli nopeutuu, niin aletaan painottaa vain sitä, että pitää osata luistella. Pelitaitoihin ei niin paljoa keskitytä. Pitäisi opettaa ja painottaa enemmän pelitaitoa nykyjääkiekossa, hän sanoo.

Liiga jatkuu tiistaina Kärppien ja Jukureiden ottelulla.

Lähde: Liiga.fi ja Liiga-podcast


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.