Jukka Toijala ja Lassi Tuovi ovat Suomen koripallomaajoukkueen apuvalmentajia. Miehet viettävät tällä hetkellä välivuotta seurajoukkueen valmennuksesta, ja ovat syksyn aikana reissanneet ympäri Eurooppaa tutustuen koripallon saloihin. Helmikuun alussa T&T pakkasivat kassinsa ja suuntasivat ison meren taakse Amerikkaan opiskelemaan paikallista toimintaa viiden viikon ajaksi. Matkan varrella tavataan tuttuja ja varmasti myös mielenkiintoisia ihmisiä koripallon parista, kun nämä herrat matkaavat ympäri uutta mannerta Jordanin Jäljillä…

 

Takana on pari (ansaittua) vapaapäivää koripallon saralta. Mutta ei hätää – loppureissun ohjelma on hyvinkin koris-painotteinen ja hyvä niin! Huomenna aamulla avautuvat ovet Lakersien harjoituksiin ja loppuviikosta on luvassa ainakin kolme NBA-matsia (mm. Clippers-Spurs) ja Erik Murphyn D-liigapeli. Erikin ja Markon (Yrjövuori) kanssa on sovittu illallinen pelin jälkeen, joten siinä ehtii vaihtaa Susijengi-kuulumiset oikein kunnolla!

Vapaapäivien ohjelmaan on kuulunut isohkon kaupungin nähtävyyksien ihmettelyä sekä lisäksi myös muutama urheilutapahtuma. Lauantaina kävimme katsomassa UCLA:n korismatsin ja maanantaina puolustavan NHL-mestarin Kingsin kotimatsin Tampa Bay Lightningia vastaan. Tampan Valtteri Filppula oli vierailijoiden yksi näkyvimmistä, mutta itse matsissa Kings oli vahvempi ja jatkaa hyvää kevätvirettään.

Urheiluniiloille tämä kaupunki tarjoaa siis todella monipuolisesti seurattavaa. Sitä varten on kuitenkin hyvä omistaa kohtuullisen paksu lompakko. Kingsin matsiin luukulta ostetut piippuhyllyn liput maksoivat 40-50 taalaa kappale. Yliopistokorikseen vastaaville paikoille pääsi hieman halvemmalla – liput olivat 25-30 dollarin välillä. Parempiakin paikkoja olisi ollut tarjolla. Lähemmäs kenttää olisi päässyt 125-200 dollarin hintaan. Court-side paikkojen hintoja en viitsinyt edes kysellä, eikä niitä meille kyllä tarjottukaan . 
Lippujen lisäksi rahaa kuluu autonparkkiin (15-20 USD). Oluen Staples Centerin NHL-matsissa saa 10-13 dollarilla kun samainen tuote maksoi pari viikkoa sitten idyllisessä Davidsonin kylässä noin 2-3 dollaria. 4 henkisen perheen kulut matsista hurahtavat helposti useisiin satoihin. Ei se Kummola niin roistolta enää kuulosta kun näitä hintoja vertailee..

Dollareita saatiin muuten tuhlattua tänäänkin. Vierailu Universal Studioilla maksoi karvan verran alle 100 taalaa, mutta se kannatti. Upea päivä ja upeita elämyksiä – ns. once in lifetime –kokemus meille molemmille!

Reissumme on nyt puolessa välissä ja kova koriskattaus edessä. Seuraa mitä tapahtuu – joko blogista tai www.facebook.com/jordaninjaljilla

JT


PS. HBD Michael Jordan – 52v!