Viisi viikkoa tuntuu pitkältä ajalta, mutta kun kalenteri on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia ja vierailuja, vierähtää aika jopa liiankin nopeasti. Viimeinen etappi, New York, odottaa jo edessä ja sen jälkeen homma onkin jo paketissa.

Lassin lähtiessä pitämään Henkkaa silmällä Istanbuliin kutistui ryhmämme koko yhteen. Se on tarkoittanut lisää tilaa hotellihuoneessa, kuljettajan ja kartturin tehtäviä samanaikaisesti, sekä vastuun lisääntymistä videoiden ja kirjoitusten osalta. Laatutakuuta ei enää ole, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Chicagon osuus oli täynnä hyvin erilaisia tapahtumia. Yhden päivän rankka road-trip Grand Rapidsiin seuraamaan D-liigaa ja Joonas Cavenia oli yksi mielenkiintoisimmista. D-liiga on kyllä todella erikoinen sarja, ja siitä on hyvin vaikea löytää positiivisista sanottavaa. Talenttia kentällä on kyllä melkoisesti, mutta peli on välillä todellista kaaosta, kun jokainen vuorollaan yrittää näyttää osaamistaan. Sopivaan itsekkyyteen sopeutuminen on ollut esimerkiksi Joonakselle haastavaa, mutta maisemanvaihto Renosta Delawereen on ainakin numeerisesti onnistunut. Aika näyttää mitä vuosi D-liigassa Joonakselle poikii, mutta epäilemättä kovin erilainen kokemus kuin mihin Joonas Espanjan vuosinaan on tottunut. Merkittävin syy on kuitenkin lähestyvä NBA-draft johon Joonas mitä luultavimmin osallistuu!

Jonas Kaven
Jonas Kaven

Omalta osalta road-trip venähti ennakolta pidemmäksi, kun vajaat 50 mailia ennen Chicagoa liikenne pysähtyi totaalisesti. Onnekseni se tapahtui rampin kohdalla ja pääsin huoltoasemalle selvittämään miksi liikenne seisoo. Selitys oli hieman erilainen kuin mihin maalaisserkku on tottunut. Moottoritiellä oli joku ampunut poliisia ja linnoittautunut sen jälkeen omaan autoonsa. Tarkempaa tietoa tilanteen laukeamisesta ei ollut joten syytä ottaa käyttöön plan B. Pikkuteitä kiertämällä paluu onnistui, tosin aikaa vierähti kyllä jonkin verran enemmän ja yöunet jäivät aikalailla vajaiksi.

Chicagossa ohjelmaan sisältyi parin live-matsin lisäksi kaksi muutakin tapaamista. Viime kaudella Seagullsissa pelannut Julius Rajala on aloittanut kuluvalla kaudella opiskelut Loyola Illinoisissa. Harmikseni Julius oli loukannut kätensä leikkauskuntoon harjoituksissa ja näin tapaaminen typistyi illalliseksi. Tsemiä Juliukselle kuntoutukseen!

Julius Rajala
Julius Rajala

Chicagon toinen tapaaminen oli minulle mieluisa. Aikanaan Korisliigaan ja etenkin Kouvoihin pelaajia toimittanut agentti David Maravilla nimittäin asustelee Illinoisin alueella. Maravillan tallista Suomeen ovat tulleet mm. Bill Gillis, John Taylor, Anthony Allison sekä Leon Derricks. Upeita pelaajia ja hienoja ihmisiä. Maravillan pelaajilla olikin laatutakuu – harvemmin mies epäonnistui! Nykyisin Maravilla rahoittaa paikallisen prep-schoolin toimintaa. Sieltä saattaa olla luvassa pelaajia Eurooppaan ja Suomeen muutamien vuosien päästä.

Chicago jää nyt taakse ja edessä on reissun viimeinen etappi New York! Paluu Suomeenkin siintää jo edessä, mutta sitä ennen on luvassa ainakin pari Brooklyn Netsin peliä. Varmaan on paikallaan katsastaa myös Nykin turistikohteet sekä käydä täyttämässä matkalaukku tuliaisilla!

PS. Koska reissu kulkee nimellä ”Jordaninjäljillä” niin kerrottakoon että Jordan on edelleen kuningas Chicagossa. Patsaalla riittää ihmettelijöitä ja Niken kaupassa on miehelle omistettu yksi kerros!

 

– T