Eezy Basket -katukoristurnaus Helsingin Mäntymäen kentällä saatiin sunnuntaina päätökseen aurinkoisissa tunnelmissa. Mukana oli useita julkisuudesta tuttuja vaikuttajia. Joonas ”Chewbacca” Suotamo kertoi samalla kuulumisensa leffamaailmasta.

Yksi sunnuntain näytösottelun Team Valavuori – Team Not So Eezy seuratuimmista tähdistä oli epäilemättä Not So Eezyn Joonas ”Chewbacca” Suotamo.

Star Wars -elokuvassa viime vuonna debytoinut Suotamo pelasi nyt koripalloa ensi kertaa pitkään aikaan – hyvän asian eli hyväntekeväisyysturnauksen puolesta. Suotamo ratkaisi ottelun viime hetken levypallolla, johon esityön tarjoili räppäri Musta Barbaari.

– Viimeksi pelasin Perniössä EBT:n kanssa 1B-divaria 14 kuukautta sitten. Sen jälkeen lopetin vähin äänin, kun tiesin, että Tähtien sota on tulossa ulos samana vuonna. Halusin välttää riskejä ennen leffahommia, ettei vaikka mene polvi tai muuta, Suotama kommentoi tiedotteen mukaan.

Suotamo toteaa Star Wars -kokemuksen olleen ”sanoinkuvaamattoman hieno”. Ja mikä parasta, hommat leffamaailman huipulla saattavat hyvinkin jatkua.

– Jos en mokaa jotenkin, uskon, että hommat maailmalla jatkuvat. Tänäkin vuonna on kierretty maailmalla, ja kaikkeni teen, että olen tulevaisuudessa Disney- ja Lucas-filmeissä mukana, Suotamo paljasti.

”Chewbacca” antaa ison kiitoksen leffamahdollisuudestaan hieman yllättävälle taholle, nimittäin nuorten koripallomaajoukkueelle.

– Olen sille projektille todella kiitollinen. Nuorten maajoukkue repäisi minut kotoa mukaan maailmalle pelaamaan, ja se avasi silmät näyttämällä, että ihmiset kaikkialla maailmassa ovat samanlaisia. Meidän suomalaisten pitää vaan uskaltaa yrittää, olla yltiöpositiivisia ja rohkeita, se vie meitä eteenpäin.