Jonatan Johansson vieraili pari viikkoa sitten Suplan Huucast -podcastissa. Vielä tässä vaiheessa Johansson oli työtön työnhakija Skotlannissa, joka keskittyi UEFAn korkeimman valmentaja-asteen, pro-lisenssin, tekemiseen. Nyt tilanne on muuttunut – Huuhkajalegenda palaa Suomeen, Veikkausliigaan ja TPS:n palvelukseen, tällä kertaa päävalmentajana. Huucastissa juontaja Kim Kallström esitti kysymyksen, joka ennakoi aika lailla tämän päivän uutista: ”Mitä jos TPS tarjoaisi töitä?”.

– Totta kai TPS on ollut mulle aina rakas seura. Ensimmäinen seura, missä pelasin Suomessa ja mun ura loppui myös Tepsissä. Se on hyvä seura ja mulla on hyvät suhteet sinne, mutta tällä hetkellä etsitään muita vaihtoehtoja, Johansson sanoi Huucastissa.

Samassa haastattelussa tuore TPS-valmentaja muisteli myös alkuaikojaan TPS:n paidassa pelaajana.

Tapio Harittu kyseli kerran kesällä, että tulisinko mä Tepsiin. Siitä se lähti. Totta kai Malisen Juhalla oli tärkeä rooli mun uralla. Hän oli nuori valmentaja silloin. Hän uskalsi peluuttaa nuoria pelaajia. Tepsissä ei ollut ehkä niin paljon rahaa silloin ja me oltiin halpoja. Mutta hän uskalsi peluuttaa meitä ja meillä meni hyvin. Me oltiin cupvoittajien cupissa mukana ja oltiin cupin finaalissa mukana. Kolmas sija liigassa, se oli nuorelle jengille hyvin.

Tästä Jonatan Johanssonin ura lähti liikkeelle. Floran kautta Glasgow Rangersiin ja sieltä Englannin Valioliigaan Charltoniin. Yli sata A-maaottelua kattanut pelaajaura loppui TPS:n joukkueessa. Nyt ympyrä sulkeutuu ja reilu viikon kuluttua nähdään uusi päävalmentaja tositoimissa.

Lähde: Supla Huucast