Glen Kamaran Glasgow Rangers pelaa keskiviikkona Eurooppa-liigan finaalissa Eintracht Frankfurtia vastaan. Suomalaispelaajat eivät ole montaakaan kertaa pelanneet isojen eurocupien finaaleissa, joten odotukset Kamaran pelaamista kohtaa ovat suuret.

Rangersissa pelaajana ja valmentajana takavuosina esiintynyt Huuhkajien legenda Jonatan Johansson uskoo, että Kamara on avauksessa illalla. Hän kertoi ennakkotunnelmista Suplan Week of Football -podcastissa.

– Se olisi mahtavaa ja erittäin ansaittua. Hän on pelannut monta kautta jo tosi hyvin Rangersissa ja on erittäin suorittu henkilö seuran sisällä ja myös fanien kanssa. Tämä kausi ei ole ollut helpoin Glenille. Se, miten hän tehnyt valtavasti nöyränä töitä ja oli semifinaalissa yksi Rangersin parhaimmista pelaajista, oli mahtavaa nähdä. Tämä on Suomi-futikselle loistava saavutus ja kova saavutus Skotlannille. Se on pieni jalkapallomaa, vaikka perinteet ovat pitkät ja seura on iso. Voitto olisi kova saavutus Gleniltä ja koko joukkueelta, Johansson sanoo.

Sekä Rangersin että Frankfurtin pelaajista tulisi voitolla seuralegendoja, sillä eurocupien voitot ovat seurojen historiassa todella harvassa.

– Kyllä se näin on. Tätä muistellaan Glasgow’ssa tosi pitkään jo nyt. Jos he siihen pystyisivät, heistä kaikista tulee legendoja. Moni lapsi on varmasti nimetty tämän joukkueen pelaajista. Glasgow’ssa on monta Gleniä seuraavina vuosina, Johansson heittää.

Eurooppa-liigan finaali nähdään keskiviikkona Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sport -kanavilla. Lähetys alkaa kello 21.

Week of Football -podcast löytyy Suplasta.