TPS:n viime kausi päättyi putoamiseen Veikkausliigasta liigakarsinnan jälkeen. Nyt joukkueessa on käännetty katseet kohti huhtikuussa alkavaa Ykkösen kautta. Päävalmentaja Jonatan Johansson avasi TPS:n tilannetta Suplan SporttiRuutu-podcastissa.

Joukkueessa on ollut vaihtuvuutta talven aikana. Muun muassa kaksi isoa seuraikonia, Sami Rähmönen ja Mika Ääritalo, jäivät sivuun.

– Isoja menetyksiä. Isoja pelaajaprofiileja ja persoonia seurassa ja pukuhuoneessa sekä vastuunkantajia kentällä. Lisäksi Juho Lähde ja Jonni Peräaho lähtivät, neljä sellaista Tepsi-profiilia ja johtajatyyppiä kopissa, Johansson kertasi.

– Niitä piti yrittää korvata, ja se ei aina ole niin helppoa. Nyt on jonkun muun aika. Ollaan luotu identiteettiä, missä on paljon tepsiläisyyttä ja turkulaisuutta. Olen yrittänyt hankkia myös johtajatyyppejä ja vahvoja persoonia, kokeneita jätkiä ykkösestä ja liigasta.

Johansson painottaa samalla, että TPS haluaa kehittää nuoria pelureita ja mahdollistaa heidän etenemisen uralla. Yksi mielenkiintoinen nimi on vuonna 2005 syntynyt keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen, joka teki vastikään debyyttinsä edustusjoukkueessa.

– Hän on tehnyt ison vaikutuksen. Erilainen pelaaja, mitä yleensä olen nähnyt Suomessa. Hyvä luonne, voittajatyyppi, erittäin kunnianhimoinen ja treenaa hyvin. Toivon, että hänestä tulee yllätyskortti meille jo tänä vuonna. Jos vain saadaan pidettyä täällä, sillä tiedän, että moni seura on kiinnostunut hänestä, Johansson kehui.

Joukkueen tavoitteet alkavalle kaudelle ovat selvät, mutta Johansson tietää, että nousu Veikkausliigaan ei tapahdu helpolla.

– Ykkönen on tänä vuonna kova ja tasainen sarja. Tulee menemään ihan loppuun asti, varmaan kahdesta neljään joukkuetta taistelee noususta. Toivon ja uskon, että Tepsi on yksi niistä ja haluan, että nousemme. Se on kova haaste, ja me kaikki tiedetään se. Ollaan realistisia, mutta kaikki joukkueessa uskovat ja haluavat nousta.

Miesten Ykkönen alkaa huhtikuun puolivälissä. Ykkösen kaikki ottelut lähetetään tulevalla kaudella Ruutu-palvelussa.