MM-lopputurnausta ovat sävyttäneet Afrikan maiden joukkueitten sisällä käydyt kädenväännöt sovittujen bonusten maksamisesta. Nyt jo kolmas maa vääntää kättä samoista asioista.

Kamerunin osalta riita alkoi jo ennen Brasiliaan lähtöä. Ghanan pelaajat lakkoilivat lohkovaiheen aikana, kunnes Brasiliaan lennätettiin lähes kaksi miljoonaa käteisenä. Nyt epäselvyyttä rahasta on BBC Sportin tietojen mukaan myös Nigerian joukkueen sisällä.

Kamerunin ja Ghanan osalta kisat ovat jo ohi, mutta Nigerian osalta ristiriidat leimahtivat nimenomaan jatkopaikan varmistuttua. Nigerialaispelaajat kuittaavat lohkovaiheen otteluista yhdestä voitosta 10 000 dollaria ja yhdestä tasapelistä 5000. Pelaajien mukaan tämän päälle tulee maksaa 15 000 dollarin bonus jatkopaikasta.

Nigerian liitto ei kuitenkaan pysty maksamaan bonuksia välittömästi kuten pelaajat vaativat, vaan odottaa FIFA:lta MM-bonuksia maksaakseen pelaajille sitten.

Suoraa uhkaa Nigerian pelaamiselle maanantaina Ranskaa vastaan ei kuitenkaan ole ilmassa, vaan neuvotteluita käydään peliin valmistautumisen ohella.