Jere Uronen odottaa sunnuntain Bulgaria-ottelua malttamattomana. Wales-ottelussa tapahtunut paluu Olympiastadionille oli unohtumaton kokemus, mutta kotiyleisön edessä pitkän tauon jälkeen pelaaminen on omalla tasollaan.

– Wales-pelissä oli hyvät fiilikset, kun päästiin ensimmäistä kertaa stadikalle. Nyt katsomossa on perhe ja kaikki muut katsomassa, joten se on ehkä vielä parempaa. Täyttä iloa täynnä, kun päästään sinne muiden suomalaisten kanssa. Tätä on odotettu, laitapuolustaja kertoo.

Belgialaista KRC Genkiä jo lähes viiden vuoden ajan edustanut Uronen korostaa katsojien merkitystä pelille. Jalkapallo on erilaista ilman yleisön luomaa tunnelmaa ja energiaa.

– Katsojat tuovat peliin niin paljon, että sitä on vaikea kuvailla. Sen on huomannut seurajoukkueessakin, kun alkukausi pelattiin ihan tyhjille katsomoille. Se vie pelistä todella paljon pois. Katsojien avulla tunnet sen energian ympärilläsi, jaksat paremmin, tunnet olosi nopeammaksi ja vahvemmaksi ja kaikki on kivempaa. Katsojat ovat niin iso osa sitä peliä. Ilman heitä se tuntuu valitettavasti harjoitusottelulta harjoitusottelun perään.

Nations Leaguen ottelut näet V Sportin urheilukanavalta, Viaplaystä sekä Viafree -palvelusta.

Lähde: Palloliitto