Jere Lehtinen povaa Miro Heiskaselle suuria Dallasissa: ”Hän on niiden tulevaisuus ja ne rakentavat hänen ympärilleen”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Dallas Starsin seuralegendoihin kuuluva Jere Lehtinen kertoo Suplan NHL-playoffs – Kohti Stanley Cupia -podcastissa seuranneensa henkeään haukkoen suomalaispuolustaja Miro Heiskasen huimaa tulokaskautta rakkaan NHL-seuransa riveissä.

Vasta 19-vuotias Heiskanen edustaa nuorinta kaartia parhaillaan käynnissä olevien NHL-pudotuspelien suomalaistähdistä. Heiskasen ohella playoffseissa loistavat myös Coloradon Mikko Rantanen (22 vuotta), Carolinan Sebastian Aho (21) ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine (perjantaina 21 vuotta). Nuorukaiset ovat osoittaneet, että edes pudotuspelien paineet eivät huimaa.

– Sehän siinä on, että niitä ei oikeasti huimaa. Runkosarja näytti, mitä ne pystyy tekemään tuolla ja ovat olleet omien joukkueidensa liidereitä. Sitten kun he menevät playoffseihin, ei se muutu siitä. He ovat tervepäisiä jääkiekkoilijoita, jotka eivät ajattele mitään muuta kuin mitä seuraavana päivänä tapahtuu, Jere Lehtinen analysoi Suplan NHL-playoffs – Kohti Stanley Cupia -podcastissa.

– He ovat myös pelanneet pitkään huipputasolla, on nuorten maailmamestaruuksia ja muita. Okei, nyt puhutaan vähän eri maailmasta kun ollaan NHL:n playoffseissa. Mutta he pystyvät siirtämään sen sinne, eivätkä ota ylimääräisiä paineita. Henkinen kantti on kova ja ominaisuudet ovat huippuluokkaa. He pystyvät kantamaan joukkuetta, Leijonien GM:nä toimiva Lehtinen jatkaa.

Vaikka nuorilla suomalaisilla on ollut kaikki edellytykset menestyä, on vahva rintama silti jonkinlainen yllätys.

– Ei kai kukaan voi sanoa, että näiden nuorten kavereiden taso ei olisi yllättänyt. Mironkin peliaikoja kun katsoo, niin niistä pystyy vähän korreloimaan. Aika hyvin se on pelannut, jos pelaa melkein puoli peliä playoffseissa. Ei koutsi sitä muuten peluuttaisi.

Dallas varasi Heiskasen vuoden 2017 varaustilaisuudessa numerolla 3. Tulokaskausi toi runkosarjassa 82 ottelussa tehopisteet 12+21=33 ja kutsun NHL:n tähdistöotteluun. Dallas Starsissa seurahistorian toistaiseksi ainoan Stanley Cupin vuonna 1999 voittanut Lehtinen kertoo seuranneensa läheltä Heiskasen otteita ja vastailleensa seuran kysymyksiin jo varausprosessiin valmistautuessa. Nuori suomalaispuolustaja on tehnyt positiivisten kommenttien antamisen helpoksi.

– En ole nähnyt montaa sellaista, että olisi ollut huono peli. Joku vähän heikompi peli on saattanut olla tässä vuosien saatossa. Dallasissa kyllä tykätään siitä, millainen henkilö Miro on. Toivotaan ja uskon, että hän on niiden tulevaisuus ja ne rakentavat hänen ympärilleen. Se on hienoa, Lehtinen toteaa.

Kuuntele NHL-playoffs – Kohti Stanley Cupia -podcast kokonaisuudessaan Suplassa.

NHL-pudotuspelit näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplayssa, joka näyttää jokaisen ottelun suorana.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?