Jääkiekon SM-liigassa on tapahtunut kaksi todella kovan luokan pelaajasiirtoa. Tappara on hankkinut riveihinsä Jori Lehterän ja Kärpät Marko Anttilan.

Lehterä on pelannut SM-liigassa viimeksi kaudella 2009-10, jolloin hän edusti nimenomaan Tapparaa. Hänet palkittiin kauden jälkeen Kultaisella Kypärällä ja Lasse Oksanen -palkinnolla. Tuon jälkeen hän on pelannut viisi kautta NHL:ssä ja seitsemän kautta KHL:ssä.

Anttila on olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari.

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Aten (Ohtamaa) kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä, Anttila sanoi Kärppien sivuilla.

– Voi sanoa, että ”Mörkö” on jo legenda suomalaisessa jääkiekkoilussa. Uskomme, että hän omalla panoksellaan auttaa meitä menestymään. Ja kun tuosta on poistunut rivistä Mika Pyörälän kaltaisia kavereita, tarvitsemme tilalle nimenomaan niitä kokeneita pelaajia, jotka pystyvät kovilla hetkillä auttamaan joukkuetta voittamaan – Anttila on juuri sellainen pelaaja. Hänellä oli varmasti useita muitakin vaihtoehtoja, ja olemmekin iloisia siitä, että hän päätti tulla juuri Kärppiin. Se on iso juttu meille, sanoi Kärppien urheilujohtaja Harri Aho seuran sivuilla.