Paikastaan Veikkausliigassa taisteleva KTP on antanut potkut päävalmentaja Jussi Leppälahdelle. Hänet korvaa tehtävässä Juha Malinen.

Leppälahti oli nostamassa kotkalaisia takaisin Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi ja sarjanousijaksi hyvä alkukausi toi palkinnon heinäkuussa, kun KTP ilmoitti käyttäneensä Leppälahden sopimuksessa olleen option ensi kaudesta. Luottoa kesti kuitenkin vain kuukauden verran, kun kotkalaisseura ilmoitti antaneensa päävalmentajalle potkut.

KTP:n otteet ovat kauden aikana ailahdelleet ja se on muun muassa pelannut tasan HJK:n ja KuPS:n kanssa sekä voittanut SJK:n vieraskentällä toissa kierroksella. Se on kuitenkin myös menettänyt pisteitä pahimpia kilpakumppaneitaan vastaan, kuten FC Hakaa vastaan viime kierroksen ottelussa, kun Haka nousi yhden miehen alivoimalla 2-1-voittoon muutamaa minuuttia ennen loppua tulleella voittomaalilla.

KTP on tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä viisi pistettä sarjajumbo IFK Mariehamnia edellä sekä pisteen karsijan paikasta.

– Kiitämme Jussia seuran hyväksi tehdystä työstä. Tilanne on tällä hetkellä kuitenkin sellainen, että joukkue tarvitsee uutta virtaa sarjapaikan turvaamiseksi, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko toteaa seuran sivuilla.

Kotkalaiset eivät aikailleet uuden päävalmentajan nimeämisessä, vaan joukkueen ohjat ottaa käsiinsä kokenut Juha Malinen. Malinen toimi viimeksi vuosina 2017-22 Pikkuhuuhkajien päävalmentajana. Edellisen kerran hän toimi seurajoukkueen peräsimessä kaudella 2017 valmennettuaan RoPS:aa.