Jarkko Ruutu ylsi pitkällä NHL-urallaan kertaalleen myös Stanley Cupin finaaleihin. Hän edusti kaudella 2007-08 Pittsburgh Penguinsia, joka hävisi Detroit Red Wingsille tuon kauden finaaleissa.

– Hienoa se tietenkin oli. Harvoin pääsee kokemaan tuollaisia elämyksiä ja mahdollisuuksia. Se on todella harvinaista. Pitää olla hyvä säkä, että olet sellaisessa joukkueessa, että on mahdollisuus menestyä. Joukkueen, pelaajien ja kokonaisuuden pitää suorittaa, kun oli mahdollisuus, hän muisteli vuosi sitten Suplan NHL Playoffs -podcastissa.

– Pittsburghin aika – pari vuotta siellä – oli huimaa. Edellisenä vuonna he eivät päässeet pudotuspeleihin. Seuraavana vuonna tuli 50 pistettä enemmän ja pääsimme finaaleihin ja hävisimme Detroitia vastaan, ihan ansaitusti.

Detroit voitti finaalit kuudessa ottelussa. Tuo sarja nähdään lauantaina Viasatilla.

– Olimme kahdessa ekassa pelissä ihan vastaantulijoita. Ne olivat ihan superhyviä. Olimme ihan statisteja. Pääsimme mukaan vasta kahden pelin jälkeen. Meillä oli hyvä joukkue, mutta olimme tosi köykäisiä. 2-0 -takamatkalta oli vaikea tulla takaisin, sanoi Ruutu.

Valtteri Filppula oli Detroitin paidassa voittamassa. Finaalien muistot hänen näkökulmastaan on kuunneltavissa myös Suplassa.