Perjantaina Brasilian MM-kisoissa pelataan todella mielenkiintoinen ottelu, kun 2010 kisojen finalistit Hollanti ja Espanja iskevät yhteen B-lohkon avausottelussa.

– Mielenkiintoinen ottelu ja hauska sattumus, että edellisen MM-finaalin toisinto tuli heti toiselle päivälle, molemmissa maissa komealla urallaan pelannut Jari Litmanen sanoo.

– 2010 finaalista ovat joukkueet kokeneet jonkin verran muutoksia. Espanja tosin hyvin vähän – Carles Puyol on oikeastaan ainoa joka puuttuu, muuten ryhmä on aika sama. Hollannilla puolustuslinja on mennyt pitkälti uusiksi, mutta hyökkäys on sama, Litmanen toteaa.

Litmanen uskoo, että arvokisoja viime vuodet hallinnut Espanja on edelleen yksi kisojen suurimmista ennakkosuosikeista. Espanja on ennakkosuosikki myös perjantaisessa ottelussa.

– Molemmilla on omat mahdollisuutensa, mutta uskon, että Espanja on hiukan niskan päällä. Espanjan vahvuus tiedetään, mutta kun Hollannilla eturiviä katselee; Sneijder, Robben, van Persie, niin kyllä tuo kalusto kestää vertailua minkä tahansa joukkueen kanssa tässä maailmassa, Litmanen toteaa.

Espanja ja Hollanti iskevät yhteen klo 22.00 Suomen aikaa.