Kolumbia selvitti tiensä MM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Uruguayn lukemin 2-0. Kolumbian molemmista maaleista vastasi James Rodrigues.

Ensimmäinen puoliaika alkoi totaalisella Kolumbian pallonhallinnalla. Ensimmäisen 25 minuutin aikana Uruguay joutui vain kyttäämään vastahyökkäyksiä, kun Kolumbia vyörytti taitavien yksilöidensä avulla hyökkäyksiä liukuhihnalta. Myös ottelun avausmaali oli todellinen taidonnäyte Kolumbian James Rodriguesilta pelin 28. minuutilla. Pallo 20 metrissä rinnalla haltuun ja upea puolivolley voimalla yläriman kautta sisään. Osuma oli varmasti kisojen upeimpia. Maalin jälkeen Uruguay alkoi saada pelistä kiinni ja pääsi pariin paikkaan muun muassa Edinson Cavanin toimesta. Puoliajalle siirryttiin 1-0 tilanteessa.

Kolumbia sai toisella puoliajalla räjähtävän alun, kun Rodrigues iski illan toisensa pelin 50. minuutilla komean hyökkäyskuvion jälkeen. Alla oli monta syöttöä ja lopulta Rodrigues pääsee vain siirtämään pallon viidestä metristä tyhjiin. Tunnin pelin jälkeen Uruguay sai pienoista kiriä päälle ja Kolumbian maalivahti David Ospina venyi muutamaan paraatipelastukseen. Vaihtojen myötä Uruguay sai otteen itselleen, mutta Ospina torjui muun muassa Maxi Pereiran yrityksen lähietäisyydeltä. Maaleja hyökkäykset ei kuitenkaan tuottaneet ja ottelu päättyy 2-0 lukemiin.

Kolumbia saa vastaansa Brasilian puolivälierissä.