Susijengin Jamar Wilson on pelannut itsensä suomalaisfanien sydämiin koripallon EM-turnauksessa. Puolaa vastaan hän ei pelannut, mutta mies on täydessä pelikunnossa tämän päivän neljännesvälierässä Serbiaa vastaan.

– Minulla oli pieni vaiva ennen Puola-ottelua, joten en pelannut. Nyt olen kuitenkin 100-prosenttisessa kunnossa ja täydellisen valmis pelaamaan, Wilson sanoo koripalloliiton haastattelussa.

Vastaan tulee Serbia, viime vuoden MM-hopeajoukkue täynnä huippuluokan pelaajia. Vain täydellinen onnistuminen antaa Suomelle edes pienen mahdollisuuden voittoon.

– Mielen pitää olla kirkas ja kropan valmis heti ottelun alussa. Silloin pystymme taistelemaan ottelussa kunnolla.

– Onhan Serbia erittäin kova joukkue täynnä loistavia pelaajia, mutta olemme pystyneet kovan puolustamisen kautta haastamaan ennenkin tämän tason joukkueita. Nytkin peli kestää 40 minuuttia ja jokainen niistä on erittäin tärkeä, Wilson muistuttaa.

Puolaa vastaan viimeisessä alkulohkon ottelussa Suomen joukkue vaikutti väsyneeltä, eikä pystynyt haastamaan kunnolla vastustajaa missään vaiheessa. Puola vei ottelun selkeästi. Ja sama Puola hävisi eilen Espanjalle 14 pisteellä, kun taas Serbia myllytti alkulohkossa Espanjan nurin selkein numeroin.

– Puolaa vastaan olimme hiukan väsyneitä, mutta parin lepopäivän jälkeen joukkueella on hyvä fiilis päällä, ja olemme niin levänneitä kuin tässä kohtaa turnausta voi olla. Kun ottelu käynnistyy, olemme varmasti valmiita pelaamaan ja siitä tulee aivan mielettömän hienoa, Wilson uskoo.