Tshekin jalkapalloliigan nimekkäimpiin seuroihin lukeutuva Sparta Praha keksi kahdelle pelaajalleen erikoisen rangaistuksen viime viikonlopun jälkeen.

Seuran maalivahti Tomas Koubek ja keskikenttäpelaaja Lukas Vacha moittivat 3-3-lukemiin Brnoa vastaan päättyneen ottelun jälkeen avustavana erotuomarina pelissä toiminutta naista Lucie Ratajovaa.

Koubek sanoi ottelun jälkeen toimittajille, että naiset ”kuuluvat lieden ääreen, eikä heidän pitäisi toimia tuomareina miesten jalkapallossa”, kertoo 101greatgoals-sivusto.

Myös Vacha syyllistyi seksismiin. Hän lisäsi Twitter-tililleen ottelun jälkeen kuvan Ratajovasta. Kuvatekstinä oli ”liesi”.

Sparta Praha ei hyväksynyt pelaajiensa käytöstä, vaan reagoi tilanteeseen nopeasti. Seuran urheilupomo Adam Kotalik kertoi 101greatgoalsin mukaan, että Koubek ja Vacha harjoittelevat seuraavat päivät Sparta Prahan naisten edustusjoukkueen kanssa, jotta oppivat ymmärtämään virheensä.

– Pelaajat viettävät useita päiviä naisten joukkueessa, jotta he tiedostavat, että naisille on paljon arvoa keittiön ulkopuolella, Kotalik kertoi.