Jalkapallojoukkueen kapteeni pelasti hukkuvan: ”Poikakin oli järkyttynyt”

© Kuva: Juha Tamminen

Kokkolan Pallo-Veikkojen kapteeni Ville Koskimaa pelasti naisen hukkumiselta juhannustorstaina Meripuistossa.

Koskimaan juhannuksen alku sai dramaattisen käänteen torstai-iltana Meripuistossa. Koskimaa oli poikansa kanssa katsomassa, kun vesiskoottereita laskettiin satamasta veteen. Rauhallinen ilta muuttui pelastusoperaatioksi.

– Siinä olimme pojan kanssa Meripuistossa kunnes veneessä olleet naiset katsoivat satamalaiturin toiseen päähän. Katsoin sinnepäin itsekin ja huomasin naisen horjahtavan suoraan veteen. Heitin kännykän maahan ja sukelsin perään, Koskimaa muistelee Keski-Pohjanmaan haastattelussa.

Nainen tippui mereen voltilla ja jäi kellumaan kasvot alaspäin veteen. Noin kymmenessä sekunnissa Koskimaa oli satama-altaassa ja sai otteen siinä vaiheessa tajuttomana olleesta naisesta. Muutamaa sekuntia myöhemmin kokkolalainen Juice Elo hyppäsi myös veteen. Yhdessä miehet aloittivat naisen pelastamisen.

– Ymmärsin nopeasti, että emme saa naista vedettyä satama-altaasta mihinkään suoraan turvaan. Yritimme pitää naisen pään pinnalla ja samalla pitää itsemmekin veden pinnalla. Oli todella raskasta ja olin nopeasti maitohapoilla. Minulla oli alla vielä kahdet treenitkin, joten olin jo valmiiksi fyysisesti väsynyt. Vesi oli todella kylmää ja minuutit vedessä tuntuivat piinallisen pitkiltä. Lähdimme vetämään naista kohti poijua, joka sekään ei ollut kovin lähellä. Siinä vaiheessa nainen virkosi ja oli tietenkin hyvin pelästynyt. Ihmiset huusivat vesiskootterin apuun ja saimme naisen sen avulla pois vedestä.

Myös Koskimaan 9-vuotias poika oli peloissaan, kun näki isänsä myös kamppailevan vedessä.

– Kyllä siinä poikakin oli järkyttynyt, mutta onneksi kaikki päättyi lopulta hyvin, Koskimaa huokailee edelleen muistellessaan tapahtunutta.

Koskimaan kädet olivat aivan siniset vetämisestä ja poijulla taiteilusta.

– Kyllä siinä olisi naiselle huonosti käynyt, jos kukaan ei olisi huomannut tippumista, Koskimaa toteaa.

Lähde: Keski-Pohjanmaa