Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina kaksi ottelua. HIFK palaa tositoimiin ja kohtaa kotikentällään KuPS:n. Isoilla panoksilla pelataan myös Maarianhamissa, kun paikallinen IFK isännöi Honkaa. Ottelu on kotijoukkueelle erittäin tärkeä, sillä kausi on mennyt toistaiseksi aivan toisella tavalla kuin ennakoitiin: jos pistetili ei ala karttua, voi loppukaudesta tulla hyvin painajaismainen.

IFK Mariehamn on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Joukkue on vain kolme pistettä hännänhuippu KTP:n edellä. Sarjataulukossa IFK:n edellä on Haka, joka edellisen ottelun tappiostaan huolimatta on osoittanut piristymisen merkkejä. Eroa Hakaan on neljä pistettä ja Hakan edellä olevaan, kovassa nosteessa olevaan AC Ouluun viisi pistetä. Haka on pelannut ottelun IFK:ta enemmän, Oulu kaksi peliä.

Koska tämän hetken pahimmat kilpailijat ovat napsineet mukavasti pisteitä, olisi IFK:n päästävä samanlaiseen vireeseen. Peukaloita pyöritellen saarella ei olla oltu, sillä joukkue vahvisti rivejään hankkimalla siirtoikkunan aikana neljä uutta pelaajaa. Hyökkääjä on jo nähty kentällä, mutta Filip Almström Tähti, Denys Balaniuk ja Kerim Tatar ovat vielä katsomattomia kortteja.

– He ovat päässeet hyvin mukaan ja tuoneet enemmän kilpailullista tilannetta harjoituksiin ja tämä näkyy myös muissa pelaajissa, päävalmentaja Lukas Syberyjski kertoi Veikkausliigan sivuilla.

– Kun tulee uusia pelaajia, keitos aina hiukan hämmentyy ja siitä me valmentajat pidämme. Kilpailua tulee lisää ja muiden pelaajien on vastattava siihen.

Helppo iltapuhde ei ole tulossa, sillä Hongan viime aikojen vire on myös ollut erinomainen. Viimeisestä seitsemästä ottelusta Honka on hävinnyt vain yhden, edellisessä ottelussa SJK:lle. Hongan panoksena on sunnuntaina se, että kolme pistettä nostaisi joukkueen sarjassa kuudennelle sijalle eli paikkaan ylempään loppusarjaan. Tällä olisi varmasti iso henkinen merkitys tällä kaudella kokonaisuudessaan alle odotusten pelanneille espoolaisille.