Ilves piti toiveet elossa Champions Hockey Leaguen jatkopaikasta voitettuaan Stavanger Oilersin Tampereella lukemin 4-1 (3-0, 0-1, 1-0).

-Hyvä ensimmäinen erä, huono toinen erä ja ok kolmas erä, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä summasi kamppailun.

Ilves sai otteluun salama-alun, sillä kiekko oli norjalaisten verkossa jo ottelun toisella minuutilla Jonas Odenin toimesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin pelissä alkoi olla jo aikaisen ratkaisun makua, kun Joona Ikonen iski ensin ylivoimalla ja Tommi Tikka perään tasakentällisin.

Toisessa erässä vieraat pääsivät peliin mukaan Dan Kisselin kavennuksen turvin. Enempää osumia ei tässä erässä nähty.

Odenin illan toinen maali hieman ennen kolmannen erän puolta väliä lopetti Stavangerin pyristelyt ja näin tamperelaiset pääsivät juhlimaan voittoa kotiyleisön edessä.

-Ajatus oli olla isäntä talossa ja kyllä me parempi joukkue olimme, Myrrä sanoi.

Joukkueet kohtaavat uudelleen ensi viikolla Norjassa. Ilveksen jatkopaikka ei ole täysin omissa käsissä vaan siihen vaikuttavat myös Red Bull Salzburgin ja Fribourg-Gotteronin keskinäiset kohtaamiset.

-Ensi viikolla on luvassa aivan erilainen peli. Ainakin pienempi kaukalo odottaa meitä, Myrrä huomautti.

Illan toinen suomalaisottelu Jukurit-Sparta Praha peruuntui vierasjoukkueen lentokoneen teknisten ongelmien vuoksi. Ottelua ei pelata myöhempänä ajankohtana vaan Jukurit sai tästä 3-0 -luovutusvoiton. Tulos tietää sitä, että Jukurit varmisti jatkopaikkansa.

Lähde: CHL:n tiedote