Ilveksen taival Mestarien liigassa jäi alkulohkovaiheeseen, kun se hävisi Stavanger Oilersin vieraana. TPS:n urakka päättyi myös tappioon.

Ilves olisi tarvinnut ottelusta voiton ja vielä suosiollisen tuloksen lohkon toisesta ottelusta Fribourg-Gotteron-Red Bull Salzburgista. Ilves joutui kuitenkin taipumaan norjalaisvastustajalle 2-4 (1-1, 1-1, 0-2).

Ilves oli voittanut viime viikolla kotonaan 4-1 ja pääsi johtoon myös Stavangerissa, kun Jani Nyman teki ottelun avausmaalin. Tamperelaiset eivät kuitenkaan ehtineet kauaa johtoaan juhlia, kun Tommy Kristiansen tasoitti pelin 16 sekuntia myöhemmin. Sama mies vei Stavangerin johtoon vielä toisessa erässä, mutta Joona Ikonen toi Ilveksen vielä tasoihin. Päätöserässä Stavanger meni vielä edelle ennen kuin viimeinen naula iskettiin Ilveksen tyhjään maaliin.

– Oilers oli tehokkaampi ja puolusti erinomaisesti ja uhrautuvasti, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen jakoi tunnustusta vastustajalle CHL:n tiedotteessa.

Pennasen mukaan Ilves ei päässyt tasolleen kuin hetkittäin.

– Toisen erän pelaaminen oli heikkoja. Emme pysyneet enää suunnitelmassa ja peli meni sähläämiseksi. Kolmannen erän lopussa taas paransimme, mutta oli sellaista sähläämistä, Pennanen harmitteli.

Ilves jäi lohkossaan viimeiseksi. 

TPS menetti kolmen maalin johdon

TPS tuli jäälle nälkäisenä hakemaan revanssia edelliskohtaamisen 1-4-tappiosta. Pavol Skalicky avasi maalihanat jo 45 sekunnin kohdalla ja TPS johti ottelua kolmella maalilla jo ennen ensimmäisen kympin täyttymistä, kun Roni Allén ja Arttu Ilomäki onnistuivat heiluttamaan verkkoa. Vielä 25 minuutin kohdalla TPS johti kolmella maalilla 4-1 Eetu Suomen onnistuttua, mutta sitten vaaka kääntyi toiseen suuntaan. Toisen erän loppuun Wolfsburg iski kolmesti kaksi osumaa tehneen Darren Archibaldin johdolla. Päätöserässä Spencer Machacekin maali riitti tuomaan Wolfsburgille voiton 5-4 (1-3, 3-1, 1-0).

– Alku meni hyvin ja olimme tehokkaita sekä pysyimme hyvin pelisuunnitelmassamme. Sen jälkeen otteemme lipesi hieman ja päästimme vastustajan peliin kovista virheistä. Maalin edessä emme olleet tarpeeksi vahvoja ja vastustaja pääsi tekemään pari helppoa ribarimaalia. Tämä oli meille kuitenkin hyvä mittari ja moni nuori sai arvokkaita minuutteja sekä kokemusta mitä tällaisten pelien voittaminen vaatii. Harmittaahan se tietenkin, kun johtaa 4-1 ja häviää 4-5, mutta tästä pitää ottaa opit mukaan ja katseet on jo siirretty kohti seuraavaa Liigan peliä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas kertasi ottelua.

– Pelasimme toisen erän ensimmäiseen kymppiin asti tosi hyvin ja tuotteliasta peliä. Sitten aloimme menettää kiekkoa emmekä hyökänneet enää syvyyteen ja teimme isoja virheitä, Ahokas jatkoi.

TPS:n putoaminen jatkosta oli varmistunut jo edellispelissä. Putoaminen harmitti Ahokasta.

– Totta kai olemme pettyneitä, sillä halusimme ehdottomasti jatkoon. Se täytyy mainita, että Zug on erittäin kova joukkue. Aivan Euroopan huippujoukkueita. En muista hetkeen nähneeni tuollaista joukkuetta Euroopassa. Ottelut Wolfsburgia vastaan kuitenkin harmittavat. Emme olleet tarpeeksi tylyjä ja teimme helppoja virheitä.

Lähde: CHL:n tiedote