Ilves hävisi CHL:n ottelussa perjantai-iltana sveitsiläiselle Fribourg-Gotteronille 0-2. Molemmat maalit syntyivät avauserässä minuutin sisään.

Ilveksen kohtaloksi koitui musta minuutti ensimmäisessä erässä sekä Fribourg-Gotteronin 35-vuotias maalivahti Reto Berra. Fribourg- Gotteron meni juuri ennen ensimmäisen erän puoltaväliä johtoon Sandro Schmidin ylivoimamaalilla. Vain 36 sekuntia siitä, niin Julien Sprunger päätti vastahyökkäyksen tarkkaan laukaukseen. Enempää maaleja ei ottelussa nähtykään ja peli päättyi vierailijoille 2-0 (2-0, 0-0, 0-0). NHL:stä 76 ottelun verran kokemusta omaava Berra torjui 29 kertaa pitäen Ilveksen nollilla.

– Ensimmäisessä erässä olimme todella luokattomia. Emme olleet ollenkaan valmiina peliin. Yksi teki töitä, jos hänkään, ja neljä katseli vierestä. Hukkasimme kiekkoja ja olimme kurittomia. Toiseen erään paransimme ja kolmannessa saimme jo luotua jotain, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kertasi ottelua CHL:n tiedotteessa.

Lähes 5400 katsojaa oli tullut paikalle seuraamaan Ilveksen CHL-historian ensimmäistä kotipeliä. Myrrä ei pistänyt heikkoa alkua jännityksen piikkiin.

– Kyllä se oli varmasti enemmän valmistautumisesta ja pelaajien mielenmaisemasta kiinni. Voi siinä päävalmentajakin ottaa omaan piikkiin, ettei ole saanut pelaajia siihen oikeaan valmiustilaan. Kyllä valmistautumisen, keskittymisen ja latautuminen pitää olla sataprosenttisesti tehtynä ennen kuin otteluun lähdetään ennen kuin aletaan puhua mistään luistelusta tai kamppailupelaamisesta. Olimme kurittomia eikä sellainen ”ihan ok” -meininki vain riitä tällä tasolla näin laadukasta joukkuetta vastaan. Ei lähellekään, Myrrä puhisi.

Ilves kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Nokia Arenalla Red Bulls Salzburgin. Viime viikolla Ilves haki Itävallasta jatkoajalla 3-2-voiton.

Lähde: CHL:n tiedote