Ilves julkisti tänään tulevan valmentajansa. Hän on Ässät Suomen mestariksi vuonna 2013 ja Suomen 20-vuotiaiden maailmanmestariksi 2014 valmentanut Karri Kivi. Sen jälkeen Kivi piipahti KHL:ssä Traktor Tsheljabinskissä, mutta sai potkut.

Kivi on Ilveksen kasvatti ja pelannut liigaa myös Ilveksessä, mutta olihan tämä aikamoinen pommi, vai mitä sivustomme asiantuntija Lauri Hollo?

– No kyllä oli. Melkoinen kaappaus Ilvekseltä. Kaksivuotinen sopimus osoittaa, että Tampereella ollaan nyt tosissaan.

Mitä luulet, miksi Kivi valitsi Ilveksen?

– Kotikaupunki ja kasvattajaseura, eiköhän niillä ollut oma merkityksensä. Ja ehkä hän näki, että erinomaista työtä tehneen Tuomas Tuokkolan jättämistä askelmerkeistä on hyvä lähteä rakentamaan jotakin suurempaa.

Ilves ei ole ollut taloudellisesti häävissä kunnossa, miten ihmeessä sillä oli varaa palkata Kivi?

– Hyvä kysymys. IL:n mukaan Kivi neuvotteli Kärppien ja SaiPan kanssa, mutta heille hänen palkkapyyntönsä oli liikaa. Vaikka Kivi ymmärtääkseni pudotti palkkapyyntöään, ei hän ihan pikkurahalla valmenna. Kyllä tässä varmasti Ilveksen näkökulmasta on taloudellinen riski, mutta toivottavasti seura on miettinyt asiat loppuun saakka. Ja onhan tämä valtava mahdollisuus perinteiselle seuralle. Toki silti hieman ihmetyttää, että jos Kärpillä ei ollut varaa, miten ihmeessä Ilveksellä on?

Mitä tarkoitat tuolla valtavalla mahdollisuudella?

– Kivi on nimi, joka houkuttelee aivan takuuvarmasti pelaajia puoleensa. Kivi yhdistettynä Ilveksen legendaariseen historiaan, on taatusti kiinnostava paketti. Eri asia tietysti on, onko Ilveksellä varaa palkata pelaajia, joita Kivi haluaa. Mutta eiköhän näitäkin asioita ole mietitty ja niistä Kiven kanssa puhuttu sopimusta sorvatessa.

Alkaako tästä Ilveksen uusi nousu takaisin liigan huipulle?

– Saattaa alkaakin, mutta kaikki on kiinni monesta eri palikasta. Kuinka talous kestää, millainen joukkue saadaan kasaan ja kuinka Kivi päävalmentajana onnistuu. Kukaan valmentaja ei ole messias jokaisessa seurassa. Mutta on tämä upea mahdollisuus llvekselle ja mielestäni hieno riskinotto. Tämä tuo Ilveksen toimintaan rutkasti urheilullista uskottavuutta, vaikka toki sitä on ollut jo Tuomas Tuokkolan aikakaudella.

Vincent Manngard on yrittänyt kaupata Ilvestä jo pitkään, uskotko että Kiven palkkaamisen taustalla on se, että samalla uusi omistajataho on löytynyt?

– Tuo on liian hankala kysymys vastattavaksi. Oletettavasti joko näin, tai sitten setä Vincent on ilmoittanut lisäävänsä panoksia koneeseen. Eiköhän tuokin selkene lähikuukausien aikana. Ilveksen uusin osakeanti merkittäneen täyteen, mutta ei niillä pennosilla ole tekemistä tämän kaappauksen kanssa. Jossakin taustalla on oltava kivijalka, jonka varaan Kivi oli mahdollista palkata.